Karkelo

Karkelo, kuva Suvi Rahikainen

Karkelo on 11-14-vuotiaiden kansantanssiryhmä, joka treenaa kerran viikossa. Viikkotreenien lisäksi keikkaillaan, leireillään ja osallistutaan tanssitapahtumiin. Ryhmä toimii sitoutuneesti, tavoitteellisesti ja intoa oppia uutta on paljon! Karkelo on perustettu 2016 ja osa tanssijoista on aloittanut kansantanssin seurassamme jo sitäkin ennen, osa on tullut mukaan vasta viime vuosina.

Tanssijat kuvailevat Karkeloa näin:
"Luomme hyviä ystäviä ja muistoja, olemme hauskaa porukkaa ja epäonnistumista ei tarvitse pelätä. Täällä on hyvä yhteishenki ja meillä on hyvä huumori (ainakin omasta mielestämme)! Tanssireissut on parhaita mutta myö ollaan vielä parempia! Karkelo on innokas, energinen, hauska ja PARAS!"

Teoksen nimi on Meininki, ja koreografian on tehnyt ryhmän ohjaaja Suvi Rahikainen. Koreografian teko sai alkusysäyksensä vuonna 2020, mutta jäi koronan jalkoihin odottamaan valmistumistaan. Ensiesitys koko kokonaisuuden osalta saatiin vihdoin keväällä 2022, mutta vielä sen jälkeen muokattiin esitys nykyiselle kokoonpanolle, ja tehtiin joitakin muutoksia myös itse koreografiaan.
Teos kertoo nimensä mukaisesti, miten hyvä meininki voi olla kun pääsee tanssimaan oman ryhmän kanssa yhdessä!

Karkelo, Nuorisoseura Rajan Nuoret, Lappeenranta
Sarja: 13-vuotiaat ja nuoremmat
Koreografi/ohjaaja: Suvi Rahikainen
Musiikkitiedot: 
Aratz: säv. Iker Goenaga (Esittäjä: Kiharakolmio)
Vep: säv. Petri Prauda, sov. Frigg (Esittäjä: Frigg)