Katso-tunnisteiden käyttö loppuu 31.12.2020

Viranomaispalvelujen sähköiseen asiointiin käytetty Katso -tunniste ja -tunnistautuminen päättyy tämän vuoden lopussa. Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. 

Tilalle tulevat Suomi.fi-valtuudet pitää hakea erillisellä hakemuksella. Koska suurimmalla osalla nuorisoseuroista on säännöissä määrätty, että yhdistyksen nimen kirjoittaa useampi kuin yksi henkilö, pitää hakemus tehdä ns. virkailijavaltuuttamispalvelussa. Yhdistykset saattavat tarvita näitä valtuutuksia mm. palkka-, vero- ja palkkatukiasioiden sähköiseen hoitamiseen.  

Kun valtuudet on saatu hakemuksella kuntoon, kirjaudutaan eri palveluihin vahvoilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillä kuten verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. 

Lisätietoja virkailijavaltuuttamispalvelusta, mm. vaiheittaiset ohjeet löydät osoitteesta www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen