Kivaa nukeille ja barbeille

Taikataikinapullat ovat korkkilautasella pikkuruisella pöydällä, viereen vielä kukkakupit ja kahvipannu. Nukkekodin kahvikutsut voivat alkaa.

Mitä, missä ja milloin? Tekstiilimuotoilija Ella Soikkeli vetää joka toinen tiistai kello 17-18:30 Simpeleen nuorisoseurantalolla kokoontuvaa nukkekoti- ja miniatyyriaskarteluryhmää, jossa on mukana kymmenkunta harrastajaa.

Mitä siellä tehdään? Simpeleen nuorisoseurantalolla syntyy kaikkea kivaa esimerkiksi nukkekoteihin ja barbileikkeihin. Ellalla on aina mukanaan erilaisia askarteluvälineitä, joista voi loihtia lähes mitä vain. Syksyn aikana ryhmässä on jo syntynyt monenlaisia esineitä: on tehty takkoja, joihin voi panna sisälle led-kynttilän, leivonnaisia taikataikinasta ja koreja paperinarusta ja hammastikuista. Ne näyttävät ihan rottinkikorien pienoismalleilta. Parilla kertaa ennen joulua tehtiin jouluruokia ja -koristeita. Tällä kertaa aiheena ovat astiat, joten syntyi patoja ja pannuja.

”Teillä varmaan ostetaan välipalatkin sen mukaan, mitä pakkauksista voi askarrella”, naureskelee Sanna Asikainen, kun Ella selittää, miten välipalarahkapurkin pohjasta syntyy barbin lautanen.

”Katso nyt, tähän vaan koristeet päälle ja täytekakku on valmis”, esittelee Ella maitopurkin korkkia.

Sanna itse askartelee aasille nojatuolia. Runko rakentuu maitopurkista, päällystys tehdään toppakankaasta.

”Tästä tulee sellainen pata, jossa voi tehdä karjalanpaistia”, selittää askarteluryhmässä mukana oleva Tiitu. Hän sai ajatuksen lähteä nukkekoti- ja miniatyyriaskarteluun, kun oli esiintymässä nuorisoseuran 120-vuotisjuhlassa ja kuuli kurssista. ”Katsoimme Tuiken kanssa toisiamme ja totesimme: tonne”, kertoo Tiitu. Tällä kertaa hän oli tuonut mukanaan myös uuden askartelijan Ennin. Tiitu kertoo tehneensä kotonakin barbin tavaroita, kun on saanut kurssilta ideoita.

Kenelle sopii? Miniatyyri- ja nukkekotiaskartelu sopii kaikille askartelusta ja näpertelystä kiinnostuneille.

Paljonko maksaa? Kerhomaksu on 10 euroa lukukaudelta. Harrastuksen aloittamiseen ei tarvita paljon mitään. Kotoa löytyy kierrätystavaroita, joista voi askarrella. Ella tuo myös mukanaan materiaaleja.

nukkekoti-askartelua-erikoisimmat-harrastukset-2