Tekemisen riemua Kainuussa –hanke starttaa ensi vuonna – projektikoordinaattorin haku auki

Piirroksessa kaksi ohjaajaa ohjaavat lapsia.

Suomen Nuorisoseurat ry hakee määräaikaiseen työsuhteeseen projektikoordinaattoria Leader-rahoitteiseen Tekemisen riemua Kainuussa –hankkeeseen. Hanketyötä työtä tehdään koko maakunnan alueella yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa. Viralliset yhteistyösopimukset on tehty viiden paikallisen nuorisoseuran kanssa, jotka sijaitsevat Sotkamossa, Kuhmossa ja Vaalassa. Työsuhde on määräaikainen, alkaen 1.1.2023 tai sopimuksen mukaan ja kestäen hankkeen loppuun asti, 30.6.2024 saakka.   

Tekemisen riemua Kainuussa -kehittämishankkeen tavoitteena on kehittää ja tukea alueella toimivien nuorisoseurojen toimintaa tarpeiden mukaisesti; luoda maakunnan nuorisoseuraverkosto ja lisätä seurojen välistä yhteistyötä; auttaa tunnistamaan, tekemään näkyväksi ja jakamaan nuorisoseurojen osaamista; saada uusia jäseniä ja aktiiveja mukaan nuorisoseuratoimintaan ja turvata toiminnan jatkuvuutta; kehittää ja luoda uutta nuorisoseuratoimintaa alueelle; selvittää ja luoda malli sille, miten Kainuun alueellinen toiminta toteutuu hankkeen jälkeen ja nostaa Kainuun alueellinen toiminta sille tasolle, että sinne voidaan jatkossa ohjata valtionavustusta nuorisotyöhön.  

Projektikoordinaattorin tehtäviin tulee kuulumaan Kainuun tilannekuvan päivitys, yhteydenpitoa maakunnan nuorisoseuroihin ja seurojen kokoamista yhteen, nuorisoseuratoiminnan esittelyjä alueen verkostoissa, oppilaitoksissa, tapahtumissa ja messuilla, toiminnallisten pilottien toteuttamista yhteistyössä paikallisten nuorisoseurojen kanssa, nuorisoseuratoiminnan avaamista entistä paremmin myös maahanmuuttajataustaisille ja Kainuun alueellisen toiminnan mallintamista toiminnan toteuttamiseksi jatkossa. Hankkeessa työskentelee projektikoordinaattorin lisäksi osa-aikaisesti liiton kehittämispäällikkö. Projektikoordinaattorin tehtäviin sisältyy siis erilaista tuottamista, viestintää, koordinointia, verkostotoimintaa, kehittämistä, vapaaehtoisten johtamista sekä hallinnollisia tehtäviä. 

Projektikoordinaattorin tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää järjestön toiminnan tuntemusta ja kykyä itsenäiseen työotteeseen. Odotamme valittavalta hyviä yhteistyö- ja organisointitaitoja sekä osaamista vapaaehtoistoiminnan johtamisesta. Lisäksi kokemus hanketyöstä on eduksi. Soveltuva koulutus tehtävään voi olla esimerkiksi nuoriso- ja yhteisöohjaaja tai yhteisöpedagogi. Työotteen toivomme olevan innostava, utelias ja lämminhenkinen. Työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus on välttämätön, sillä työ edellyttää liikkumista. 

Nuorisoseurajärjestön arvoja ovat osallisuus, yhteisöllisyys, moninaisuus ja yhdenvertaisuus. Edellytämme tehtävään valittavalta henkilöltä sitoutumista järjestön arvoihin. Tarjoamme innostavan työn, jossa ihmisläheinen työ kohtaa kehittämisen. Pääset osaksi työyhteisöä, jossa on mahdollista kehittää omaa osaamista hankkeen aikana ja tutustua monipuolisesti kulttuurisen nuorisotyön eri menetelmiin.   

Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Työtä johdetaan Joensuun toimipisteestämme käsin, mutta sitä tehdään pääosin etänä. Tehtävään valittavan on ennen valinnan vahvistamista esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain mukainen rikosrekisteriote.  

Hakeminen: Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV viimeistään perjantaina 25.11.2022 sähköpostitse osoitteeseen rekry@nuorisoseurat.fi. Hakemusviestin aiheeksi tulee laittaa projektikoordinaattori, Tekemisen riemua Kainuussa. Haastattelut järjestetään 5.12.2022 Teams-alustalla. Haastatteluihin valituille ilmoitamme viikolla 48. 

Viikoittainen työaika projektikoordinaattoriolla on 36,25 tuntia ja palkka noin 2400 euroa työkokemuksesta ja koulutuksesta riippuen. Työehtosopimuksena järjestössä noudatetaan Paltan ja Jytyn välistä yleissopimusta.  

Lisätietoja tehtävästä voi tiedustella puhelimitse tiistaina 15.11. Klo 9-11 tai tiistaina 22.11. Klo 9-10 välillä kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turuselta (p. 044 207 3072). Sähköpostitiedusteluihin emme valitettavasti pysty vastaamaan.  

Suomen Nuorisoseurat on Suomen vanhin nuorisotyötä tekevä järjestöperhe. Yli 600 jäsenseurassa harrastetaan kulttuuria, liikuntaa ja muuta järjestötoimintaa noin 30 000 jäsenen sekä tuhansien muiden harrastajien toimesta. Keskusjärjestössä työskentelee eri puolilla Suomea noin 50 nuoriso- ja kulttuurialan ammattilaista. Järjestön ydinkohderyhmä ovat alle 29-vuotiaat lapset ja nuoret.  

Lisätietoja hankkeesta

Tekemisen riemua Kainuussa – Nuorisoseurat

Henna Liiri-Turunen
kehittämispäällikkö
henna.liiri-turunen(a)nuorisoseurat.fi / p. 044 207 3072