Folktapahtuma Jutajaisten ohjelmistohaku on avattu

Jutajaiset on kansantanssin, kansanmusiikin ja pohjoisen kulttuurin juhla, jonne etsitään nyt esiintyjiä ja kouluttajia. Tapahtuma järjestetään 6.-7.9.2024 Rovaniemen keskustassa ja kylillä Rovaniemi-viikon yhteydessä. Luvassa on kansantanssin ja -musiikin esityksiä, koulutuksia, työpajoja ja pelimannijameja.

Jutajaisten järjestäjänä toimii Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimisto. Jutajaiset täytti 50 vuotta vuonna 2023.

“Tänä vuonna haluamme tuoda esiin perinteikästä folklorea yhdessä nykypäivän kansanperinteen kanssa, erityisesti tanssin ja musiikin muodossa! Haemme avoimen haun kautta ohjelmistoon monipuolisesti folkloren ja eri taiteenlajien edustajia juhlimaan kanssamme pohjoista folkia. Haluamme tuoda Jutajaisten kaupunkilaisten joukkoon ja kaiken ikäiselle yleisölle. Viime vuonna erityisen suositut kylätapahtumat ja Lasten Jutajaiset saavat myös nyt jatkoa”, kertoo vt. toiminnanjohtaja Risto Ukkonen.

Ohjelmistohaku on avoinna esiintyjille, kouluttajille ja yhteistyöstä kiinnostuneille kanssajärjestäjille. Ohjelmistoa haetaan su 3.3.2024 saakka osoitteessa www.jutajaiset.nuorisoseurat.fi.

Hetki pohjoiselle folkille

“Kuin punaherukka ja keltavahvero. Syksyn värinä juhlapukuinen koivu. Sisällään päättäväisen määrätietoinen olemus; varmuus ja sisäinen värinä. Auringon muuttuva kulta, tuulen kirkas tuoksu. Paljon omaa, jotain lainattua, jotain uutta. Kuulasta valoa ja kirkkaita säteitä, hippunen tummaa sineä.

Tuttua ja turvallista, uudistumisen uskoa ja kokeilumieltä. Tanssilavan taikaa ja hämärtyvän syysillan kiihkoa. Iloa; ihmisestä lähtevää ja ihmiseen palaavaa. Pimeän evääksi iholle, kainaloon – kotiinvietäväksi. Aistittavaksi. Tervetuloa ystävät: esiintyjät ja kulkijat. Tervetuloa syystanssiin!”

Mukailtu ohjelmasihteeri Timo Tervon alkuperäistekstistä.

Lisätiedot

Risto Ukkonen
vt. toiminnanjohtaja
Lapin aluetoimisto, Suomen Nuorisoseurat
puh. 0400 530598, risto.ukkonen@nuorisoseurat.fi