TEMPOA TENAVIIN

Tempoa tenaviin on täynnä lapsen ja aikuisen tekemisen riemua!

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikunta on laulua, leikkejä, liikuntaa, sirkusta ja musiikkia yhdistelevä aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus.

Tempoa Tenaviin logo

Tempoa Tenaviin –toiminnan toiminta-ajatuksena on tarjota pienille lapsille ja heidän kanssaan tuleville aikuisille mukavaa tekemistä, iloa ja yhdessäoloa pienen lapsen ehdoilla. 

Toiminnan tärkeimpinä tavoitteina ovat aikuisen ja lapsen vuorovaikutuksen lisääminen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin sekä vertaistuen tarjoaminen pienten lasten kanssa toimintaan osallistuville aikuisille.

Tempoa Tenaviin -toiminta on suunniteltu lapsen ja aikuisen yhteiseksi iloksi. Laulamalla ja leikkimällä yhdessä lapsen kanssa aikuinen saa luotua lapseen positiivisen suhteen. Myös aikuisen oma kokemus lapsen kanssa toimimisesta vahvistuu. Hän voi saada muilta osallistujilta positiivista palautetta lapsen kanssa toimimisesta. Koskettaminen, silittäminen ja läheisyys ovat luonnollinen osa toimintaa. Myös vauhdin hurmasta nauttiminen ja temppuilu luovat henkeä lapsen ja aikuisen vuorovaikutukseen ja tukevat hyvin lapsen varhaisia oppimisvalmiuksia. Aikuinen on ryhmässä lapsen oma tukihenkilö, joka auttaa lasta selviytymään monista rohkeutta vaativista tehtävistä.

Tutun aikuisen kanssa lapsi voi kokeilla liikunnallisia ja sosiaalisia rajojaan luottaen oman aikuisensa antamaan tukeen ja turvaan.

Tempoa Tenaviin toiminnan ohjaajat ovat saaneet koulutuksen toimintaa varten. Tulevat ohjaajakoulutukset löytyvät sivun alalaidasta. 

Uusia ryhmiä alkaa jälleen syksyllä 2023 useammalla eri paikkakunnalla. Klikkaamalla paikkakuntaa, pääset tarkempiin tietoihin. Ryhmiä muun muassa seuraavissa paikoissa:

Löydä lähin Tempoa tenaviin -ryhmä Nuorisoseurojen harrastushausta!


JÄRJESTÄJÄLLE

Tempoa Tenaviin on Nuorisoseurojen oma tuotemerkki. Tempoa Tenaviin -toimintaa voi järjestää, kun ohjaaja on käynyt Tempoa Tenaviin ohjaajakoulutuksen ja alla oleva yhteistyösopimus on täytetty. Toimintaa voi järjestää paikallinen nuorisoseura, tanssikoulu kuin yksittäinen yrittäjäkin. 

Koulutukset, kurssit & materiaalit

Tempoa tenaviin -toimintaa teidänkin seuralle? 

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikunta on hyvä tapa saada perheen yhteistä harrastustoimintaa seurallenne. Kyseessä on Suomen Nuorisoseurojen oma tuotemerkki aikuinen-lapsi toimintaa, jonka käyttöoikeuden saa kun ohjaaja on käynyt Tempoa Tenaviin ohjaajakoulutuksen. 

1.  Mieti palvelun tarve alueellasi

2. Hanki pätevä ja innostava ohjaaja 

3. Tee maksuton tuotemerkkisopimus Suomen Nuorisoseurojen kanssa

4. Etsi toiminnalle sopiva tila

5. Hinnoittele toiminta

6. Markkinoi toimintaa

7. Varmista toiminnan laatu

8. Luo jatkumo

TEMPOA TENAVIIN - TUOTTEET

Ohjekirja, toimintaa ohjaavat korti ja cd-levy

SEIKKAILU - Virikkeitä ja harjoitteita Tempoa Tenaviin -toimintaan

Tämä materiaali on kuin satukirja, jonka seikkai­luissa voit itse liikkua mukana ja vaikuttaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Vain mielikuvitus on rajana. Pakettissa ohjekirja ohjaajalle, cd-levy sekä toimintaa ohjaavat kortit. Materiaali on tarkoitettu Tempoa Tenaviin -ohjaajille ja muille alle 4-vuotiaiden toimintaa ohjaaville. Peruspaketin hinta 70 €.

Suomen Nuorisoseurat ja Kansalaisfoorumi, 2021.

Tempoa tenaviin -ohjekirja

Ohjekirjan tarkoituksena on innostaa aikuista leikkimään, laulamaan, liikkumaan ja tanssimaan pienen ihmisen ehdoilla. Pienin sovelluksin laulut ja leikit soveltuvat myös isompien lasten ryhmille. Paketissa on 120 laulua ja leikkiä. Ohjekirjan hinta 30 €.

Kalevan Nuorten Liitto 2008, 73 sivua.