TANSSI - liikunnan riemua yhdessä!

Tuhannet lapset, nuoret ja aikuiset tanssivat nuorisoseuroissa eri puolilla Suomea. Tanssin avulla kaikenikäiset pääsevät ilmaisemaan itseään, nauttimaan musiikista, oppimaan uutta ja liikkumaan. Kaikkein parhaita olemme kansantanssissa, mutta nuorisoseuroissa harrastetaan myös muita tanssitaiteen lajeja ja seuratanssia.

 

Kuva: Timo Hukkanen


Tilaa tanssin uutiskirje

Kuukausittainen sähköinen tanssin uutiskirje välittää alan harrastajille ja ohjaajille tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksista sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista.

Kurssit ja koulutukset

Tanssiohjaajan sivulta löydät tulevat kurssit ja koulutukset, ohjaajan työkalupakin sekä tietoa tanssitoimijoiden tapaamisista.

Tanssin riemu -sivusto

Tanssinriemu.fi-sivustolla on Nuorisoseurojen tuottamia tanssiohjelmia kansantanssiryhmien käyttöön.

Tanssin tapahtumat ja katselmukset

Suomen Nuorisoseurat tuottaa vuosittain kansantanssitapahtumia ja katselmuksia, jotka tarjoavat huikeita esityksiä ja kohtaamisen paikkoja.

Tanssin palkitut tekijät

Suomen Nuorisoseurat jakaa vuosittain Eläköön Folk! -gaalassa Vuoden tanssiteko -palkinnon. Joka toinen vuosi nimitetään Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye.

Pohjoismainen yhteistyö

Nuorisoseurat on jäsenenä Nordlekissa (Nordiskt Förbund för Folkkultur), jonka kautta edistämme perinteistä pohjoismaista kansankulttuuria. Nordlek järjestää joka kolmas vuosi vuorotellen eri Pohjoismaissa Barnlek- ja Nordlek -tapahtumat.