TANSSI – liikunnan riemua yhdessä! 

Tanssin kautta kaikenikäiset pääsevät toimimaan yhdessä toisten kanssa, oppimaan uusia taitoja, ilmaisemaan itseään, nauttimaan musiikista ja liikkumaan. Tuhannet lapset ja aikuiset tanssivat nuorisoseuroissa eri puolilla Suomea. Kaikkein parhaita olemme kansantanssissa, mutta nuorisoseuroissa harrastetaan myös muita tanssitaiteen lajeja ja seuratanssia.

 

Iloinen nuori tanssipari katsoo toisiaan silmiin, hymyilee ja tanssii kansantanssia.

PYSY KÄRRYILLÄ!

Kuukausittainen sähköinen tanssin uutiskirje välittää alan harrastajille ja ohjaajille tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksista sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista.

KOULUTUKSET, KURSSIT & MATERIAALIT

Tanssiohjaajan sivulta löydät tulevat kurssit ja koulutukset, ohjaajan työkalupakin sekä tietoa tanssitoimijoiden tapaamisista.

PAULA KETTU

Suomen Nuorisoseurojen
Tanssin Osaamiskeskus

paula.kettu@nuorisoseurat.fi
044 744 3939

TANSSIMYLLY - Aikuisten kansantanssikatselmus

TANSSIRALLI - Lasten ja nuorten kansantanssikatselmus

DÄÄNS-leiri nuorille tanssijoille

NORDLEK 2021

PISPALAN SOTTIISI

TANSSIMANIA

FOLKLANDIA

KALENAT

PISPALAN SOTTIISIN VUODEN KANSANTANSSIYHTYE

Nuoret tanssijat piirissä kyykyssä.

Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye on kansantanssiryhmä Kimurantti Nuorisoseura Rajan Nuorista Lappeenrannasta. Ryhmä sai mestaruussarja statuksen Nuorisoseurojen Tanssimylly-katselmuksessa 2019. Kimurantti on nuorten aikuisten 19-24-vuotiaiden ryhmä, jossa on 15 tanssijaa. Ryhmän perustamisesta alkaen (2005) sitä on ohjannut Merja Skyttä. Ryhmä tekee kiinteää yhteistyötä eri koreografien kanssa ja osallistuu aktiivisesti eri festivaaleille ja koulutuksiin.

VUODEN TANSSITEKO

Rami Meling kansanomaisessa asussa.

Kuva: Ofer Amir

Vuoden 2021 Tanssiteko on Rami Melingin FolkJam-tunnit. Rami Meling on vetänyt virtuaalisia FolkJam -tunteja korona-aikana maaliskuusta joulukuulle 2020. FolkJam -tunnit ovat esimerkki siitä, miten tanssin harrastustoimintaa on mahdollista ylläpitää poikkeusaikana. Ne ovat olleet kaikille avoimia ja niihin on parhaimmillaan osallistunut yli 100 tanssijaa kerrallaan. Meling toimii Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten Pitko-ryhmän ohjaajana ja koreografina.

VUODEN TANSSIOHJAAJA

Siina kansallispuvussa katse ylös päin.

Kuva: Miika Hämäläinen

Vuoden 2021 tanssiohjaaja on Siina Toimela, musiikkipedagogi ja tanssinopettaja AMK.
Siina on esimerkillisellä toiminnallaan edistänyt sekä suomalaista kansantanssia että oman seuransa, Siepakoiden toimintaa. Hän ohjaa innostavasti ja saa harrastajat luottamaan itseensä. Siina järjestää laadukasta toimintaa kaiken ikäisille ja -taustaisille. Hänellä on taiteellista silmää ja taitoa kannustaa myös tanssijat luomaan itse.