TANSSI – liikunnan riemua yhdessä! 

Tanssin kautta kaikenikäiset pääsevät toimimaan yhdessä toisten kanssa, oppimaan uusia taitoja, ilmaisemaan itseään, nauttimaan musiikista ja liikkumaan. Tuhannet lapset ja aikuiset tanssivat nuorisoseuroissa eri puolilla Suomea. Kaikkein parhaita olemme kansantanssissa, mutta nuorisoseuroissa harrastetaan myös muita tanssitaiteen lajeja ja seuratanssia. 

Iloinen nuori tanssipari katsoo toisiaan silmiin, hymyilee ja tanssii kansantanssia.

PYSY KÄRRYILLÄ!

Kuukausittainen sähköinen tanssin uutiskirje välittää alan harrastajille ja ohjaajille tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksista sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista.

KOULUTUKSET, KURSSIT & MATERIAALIT

Tanssiohjaajan sivulta löydät tulevat kurssit ja koulutukset, ohjaajan työkalupakin sekä tietoa tanssitoimijoiden tapaamisista. 

RIIA NIEMELÄ

Suomen Nuorisoseurojen
Tanssin Osaamiskeskus

riia.niemela@nuorisoseurat.fi
044 744 3939

TANSSIMYLLY - Aikuisten kansantanssikatselmus

TANSSIRALLI - Lasten ja nuorten kansantanssikatselmus

DÄÄNS-leiri nuorille tanssijoille

​BARNLEK 2020

PISPALAN SOTTIISIN VUODEN KANSANTANSSIYHTYE

Iloiset tanssijat kansallispuvuissa tanssivat kansantanssia, taustalla bändi.

Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye on Siepakat Rovaniemeltä. Vuonna 1977 perustettu kansantanssi- ja musiikkiryhmä Siepakat on tanssinut ja musisoinut jo 40 vuotta. Siepakoiden tanssillinen osaaminen ja esityksellinen taito on poikkeuksellisen korkealla tasolla. Lue lisää >

VUODEN TANSSITEKO

Vuoden 2018 tanssiteko on tanssiteos Rauha.​
Tositapahtumiin perustuvassa kokoillan teoksessa kansantanssi ja elävä musiikki kuljettavat katsojan keskelle Lapin sodan riipaisevia kohtaloita. Tarinan keskiössä on Kemissä 40-luvulla perheensä kanssa elävä lottatyttö, jonka silmien kautta nähdään sotaa edeltäneet ja sitä seuranneet tapahtumat. Folklandia myöntää Vuoden Tanssiteko 2018 -tunnustuksen kiitoksena korkeatasoisesta tanssiteoksesta, joka esimerkillisesti edistää kansantanssin tunnettavuutta. Vuoden Tanssitekopalkinnon valitsi mestarikansantanssija Antti Savilampi.

VUODEN TANSSIOHJAAJA

Vuoden 2018 tanssiohjaajaksi on valittu Jutta Wrangén. Tanhuohjaajan suurella sydämellä varustettu tanssinopettaja (AMK) Jutta tekee ammattitaitoista ja kokonaisvaltaista työtä eri-ikäisten ja erilaisten ryhmien kanssa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.