TANSSI – liikunnan riemua yhdessä! 

Tanssin kautta kaikenikäiset pääsevät toimimaan yhdessä toisten kanssa, oppimaan uusia taitoja, ilmaisemaan itseään, nauttimaan musiikista ja liikkumaan. Tuhannet lapset ja aikuiset tanssivat nuorisoseuroissa eri puolilla Suomea. Kaikkein parhaita olemme kansantanssissa, mutta nuorisoseuroissa harrastetaan myös muita tanssitaiteen lajeja ja seuratanssia.

 

Iloinen nuori tanssipari katsoo toisiaan silmiin, hymyilee ja tanssii kansantanssia.

PYSY KÄRRYILLÄ!

Kuukausittainen sähköinen tanssin uutiskirje välittää alan harrastajille ja ohjaajille tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksista sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista.

KOULUTUKSET, KURSSIT & MATERIAALIT

Tanssiohjaajan sivulta löydät tulevat kurssit ja koulutukset, ohjaajan työkalupakin sekä tietoa tanssitoimijoiden tapaamisista.

RIIA NIEMELÄ

Suomen Nuorisoseurojen
Tanssin Osaamiskeskus

riia.niemela@nuorisoseurat.fi
044 744 3939

TANSSIMYLLY - Aikuisten kansantanssikatselmus

TANSSIRALLI - Lasten ja nuorten kansantanssikatselmus

DÄÄNS-leiri nuorille tanssijoille

NORDLEK 2021

PISPALAN SOTTIISIN VUODEN KANSANTANSSIYHTYE

Nuoret tanssijat piirissä kyykyssä.

Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye on kansantanssiryhmä Kimurantti Nuorisoseura Rajan Nuorista Lappeenrannasta. Ryhmä sai mestaruussarja statuksen Nuorisoseurojen Tanssimylly-katselmuksessa 2019. Kimurantti on nuorten aikuisten 19-24-vuotiaiden ryhmä, jossa on 15 tanssijaa. Ryhmän perustamisesta alkaen (2005) sitä on ohjannut Merja Skyttä. Ryhmä tekee kiinteää yhteistyötä eri koreografien kanssa ja osallistuu aktiivisesti eri festivaaleille ja koulutuksiin.

VUODEN TANSSITEKO

Vuoden Tanssiteko on juhlakonsertti ”Poies itsekäs ite – Sata vuotta lujaa ystävyyttä”. Karjalan Nuoret ry on Viipurissa 1919 perustettu yhdistys, joka toimii nykyisin Helsingissä. Nuorisoseura Karjalan Nuoret juhlisti 100-vuotista taivaltaan historiansa isoimmalla spektaakkelilla yhdistäen tanssin, teatterin ja musiikin noin 300 esiintyjän voimin Helsingin Kulttuuritalon lavalla. Esiintyjinä nähtiin kaikki Suomen suurimman nuorisoseuran harrastajat. Elävästä musiikista vastasi kaksi kansanmusiikkiyhtyettä. Se oli yhteinen aikamatka Viipurista tähän päivään.

VUODEN TANSSIOHJAAJA

Vuoden 2020 tanssiohjaajaksi valittiin tanssiohjaaja Milla Sorsa Nuorisoseura Harmonikasta. Milla Sorsa ohjaa kaikkia seuran neljää ryhmää, joista viimeisin on perustettu vuosi sitten syksyllä. Hän toimii sekä Saimaan Nuorisoseurat ry:n että Nuorisoseura Harmonikan hallituksessa. Milla ohjaa myös yhtä ”ei nuorisoseuralaista”, aikuisten kansantanssiryhmää.