.


LUOVA LAVA -TOIMINTA

Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Lasten oma luovuus ja osallisuus ovat keskeisiä toiminnan elementtejä. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.


Luova lava -toiminnalle valtakunnallista tunnustusta!

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi on myöntänyt Jyväskylän Luova lava -toiminnalle Nuori toimija -tunnustuksen. Tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi aktiivisille nuorille sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän hyvinvointiaan edistäneille aikuisille.

Luova lava -toiminta on tänä päivänä valtakunnallista lasten ja nuorten leiri- sekä kerhotoimintaa. Viime kesänä leirejä järjestettiin 51 kappaletta 17 paikkakunnalla. Leireille osallistui 728 leiriläistä ja 112 ohjaajaa.

Luova lava on noussut nopeassa ajassa merkittäväksi matalan kynnyksen toiminnaksi, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille laadukkaan harrastuksen ja työllistää koulututettuja ohjaajia.

Toiminta sai alkunsa kesällä 2013 Jyväskylässä. Kaksi paikallisen nuorisoseuran nuorta halusivat järjestää lapsille teatteriaiheisen kesäleirin. Leiri järjestettiin ja siitä saatiin niin hyvät kokemukset, että Suomen Nuorisoseurojen Keski-Suomen aluetoimiston henkilökunta haistoi toiminnassa laajempiakin mahdollisuuksia. Toimintaa alettiin kehittämään nuorista ohjaajista koostuvan ryhmän kanssa. Seuraavana vuonna Jyväskylän seudulla järjestettiin jo kymmenkunta leiriä. Vuodelle 2015 näitä lasten monitaideleirejä alettiin järjestämään sekä nuorisoseurojen aluetoimistojen ja keskusseurojen että paikallisseurojen toimesta eri puolelle Suomea. Vuosi vuodelta leiri- sekä osallistujamäärät ovat kasvaneet ja ensi vuonna hätyytellään jo tuhannen osallistujan rajapyykkiä.

Suomen Nuorisoseurat onnittelee ja kiittää kaikkia Luova lava-toiminnassa mukana olevia tahoja; paikallisseurojen aktiiveja, ohjaajia, lasten ja nuorten vanhempia, hymysuisia leiriläisiä, mahtavia työntekijöitä ja laajaa yhteistyöverkostoa. Yhdessä saamme ihmeen hienoja asioita aikaan. 

Tunnustuksesta kiitollisin mielin suuntaamme kohti tulevaa ja kutsumme kaikki seurat mukaan ensi kesän leirien suunnitteluun. 

Tutustu alla oleviin oppaisiin, ota meihin yhteyttä ja järjestetään teidänkin seuralle ensi kesäksi unohtumaton Luova lava -leiri!


LUOVA LAVA LAPSILLE -LEIRIT
OHJAAJAN OPAS


LUOVA LAVA LAPSILLE
KERHOTOIMINNAN OPAS


LUOVA LAVA LAPSILLE -LEIRIT
JÄRJESTÄJÄN OPAS

Luova lava -leirejä ja -kerhoja pystyy järjestämään jokainen seura. Järjestäjän oppaasta löytyy perustiedot, joilla pääset alkuun. Ota myös yhteyttä Pasiin, joka auttaa eteenpäin.

PASI SAARINEN


​Toimialajohtaja
+358 50 4080366
pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi


Missä kaikkialla Luova lava -toimintaa järjestetään?

Enter your text here...