NUORISOSEURAT PALKITSEE

Suomen Nuorisoseurat palkitsee vuosittain ahkeria ja innostavia toimijoita ja ryhmiä, jonka lisäksi seurat voivat hakea ansio- ja tunnustusmerkkejä tekijöille. Tältä sivulta löydät yleistä tietoa merkeistä ja ohjeita niiden hakemiseksi. Tunnusten saajat kautta aikain on listattu Järjestö-sivulla (avautuu uuteen ikkunaan).

ANSIO- JA TUNNUSTUSMERKIT

Onko seurassasi ahkera talkoolainen, tarmokas johtokunnan jäsen tai innostava ohjaaja, jota haluaisit kiittää? Yksi hyvä tapa on hakea hänelle ansio- tai tunnustusmerkkiä.

Ansiomerkit myönnetään erityisesti nuorisoseuratoimintaa kehittävästä järjestöllisestä toiminnasta ja tunnustusmerkit sitoutuneesta omasta harrastustoiminnasta. Samalle henkilölle voidaan myöntää merkkejä molemmista sarjoista. Sarjat ovat keskenään samanarvoiset.

Näin haet

Jos teet hakemuksen paikallisseuran nimissä, lähetä valmis hakemus keskusseuraasi tai aluetoimistoosi kommenteille

Hermanni- ja Hermanska-arvonimet

H-arvonimen voivat saada yli 50-vuotiaat nuorisoseuratoiminnassa mukana olleet ja nuorisoseuratoimintaan merkittävästi vaikuttaneet nuorisoseuraveteraanit ja nuorisoseuratoimintaa merkittävällä tavalla tukeneet sidosryhmien edustajat. Arvonimeä ei myönnetä järjestön palkatuille toimihenkilöille.