Ohjelmistolahjoituksia nuorisoseuroille

Nuorisoseurat ympäri Suomen voivat nyt saada ohjelmistolahjoituksia hyvin edullisesti tai jopa maksutta. Ohjelmistolahjoituksia tarjoaa yhdeksän yritystä: Adobe, Autodesk, Cleverreach, Google, Microsoft, Symantec ja Tableau. Ohjelmistot välittää TechSoup Suomi -niminen palvelu.

TechSoup Suomi on Allianssi ry:n koordinoima, voittoa tavoittelematon palvelu kaikille suomalaisille järjestöille ja säätiöille. Liittyminen palveluun on maksutonta. Palvelun tarkoitus on mahdollistaa laadukkaiden IT-työkalujen hankkiminen ilman suurta IT-budjettia.

Jos haluat hankkia ohjelmistolahjoituksia, ensimmäinen vaihe on luoda seurallenne maksuton TechSoup-tili. Sen jälkeen TechSoup toimii kuten mikä hyvänä verkkokauppa. Alta löydät ohjeet siitä, miten tilaat ja otat käyttöön esimerkiksi Office 2016 -lisenssin.

TechSoup-tilin luominen
1. Mene osoitteeseen
www.techsoup.fi ja klikkaa Rekisteröi järjestösi -painiketta vasemmasta sivupalkista
2. Lue ohjeet ja täytä hakemus. Hakemukseen tarvitaan yhteystietonne ja yhdistysrekisterinumeronne sekä arvio vuosittaisen toimintanne kuluista. Toimiala-kohtaan voit valita Nuorisotoiminta > Muu nuorisotoiminta tai nuorisojärjestö.
3. Hakemuksesi käsitellään 1-5 työpäivän kuluessa, minkä jälkeen saat TechSoupilta vahvistussähköpostin. Sähköpostissa on lista kaikista yrityksistä, joiden ohjelmistolahjoituksia voit tilata TechSoupin kautta. Saatuasi viestin olet valmis tilaamaan tuotteita.

Tuotteiden tilaaminen
1. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoitteessa
www.techsoup.fi
2. Etsi haluamasi tuotteet joko hakutoiminnon avulla tai selaamalla tuotteita kohdassa Tilaa tuotteita
3. Lisää haluamasi lisenssit ostoskoriisi. Huomaathan, että yksi lisenssi vastaa aina yhdelle koneelle asennettavaa tuotetta, ellei tuotteen kohdalla ole ilmaistu muuta.
Huom! Lisensseistä veloitetaan pieni hallinnollinen maksu. Esimerkiksi yksi Office 2016 Standard -lisenssi maksaa 27 euroa. Tuotteen normaali myyntihinta on noin 450 euroa.
4. Siirry kassalle. Voit valita maksutavaksi PayPalin (eli luottokorttimaksun) tai laskun, jolloin saat näköislaskun sähköpostiisi. Jos tarvitset verkkolaskun, valitse maksutavaksi lasku ja pyydä verkkolasku osoitteesta techsoup@techsoup.fi.
5. Kun maksusuorituksesi näkyy Allianssin tilillä, tilaus vapautetaan. Tämän jälkeen saat TechSoupilta vahvistussähköpostin, jossa on ohjeet tuotteiden lataamiseen. Tuotteet ladataan Microsoftin VLSC-palvelusta.

Lisätietoja VLSC:n käytöstä
- Microsoftin Volume Licensing Service Centerin (VLSC) kautta saat asennusohjeita ja tarvittavat lisenssinumerot, joiden avulla voit ladata ja aktivoida vastaanottamasi tuotteet. Ensimmäinen askel on luoda käyttötili VLSC:n verkkosivuilla. Tämä VLSC-tili on erillinen TechSoup Suomen sivustolle luomastasi tilistä. Käytä kuitenkin tilin luomiseen samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet syöttänyt TechSoupille, jotta tilaamasi lisenssit tulevat näkyviin VLSC:hen.
- Voit ladata VLSC:stä haluamasi version tuotteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit valita tuotteen haluamallasi kielellä tai ladata siitä joko uusimman version tai jonkin vanhemmista versioista.
Muita ohjeita ja lisätietoja löydät
Usein kysyttyä TechSoupista-sivulta.