Nuori Kulttuuri Talks keskusteluttaa rahan vaikutuksista kulttuuri- ja taideharrastamisessa Hyvin Sanottu festivaaleilla

Suomen Nuorisoseurojen nuoret vaikuttajat ja Nuori Kulttuuri järjestävät 1.10 Hyvin Sanottu Festivaaleilla Hämeenlinnassa keskustelun Nuori Kulttuuri Talks: Rahalla saa, vai saako? – Rahan Vaikutukset kulttuurin ja taiteen harrastamisessa. Keskustelu alkaa klo 12:30 Verkatehtaan Klassikot -tilassa.

Oletko miettinyt jakautuuko rahoitus harrastusten kesken tasaisesti? Tiedätkö millä lajisi kustannukset kuitataan? Keskustelemme harrastavien, ammattilaisten ja päättäjien kanssa mistä harrastuksen kustannukset koostuvat, mikä mahdollistaa harrastuksen rahallisesti ja onko rahoituksessa eroja lajien välillä. Jokainen keskustelija osallistuu omista lähtökohdistaan Erätauko -dialogin periaatteiden mukaan, eli jokainen pääsee ilmaisemaan mielipiteensä ja kuulemaan toisten ajatuksia tasapuolisesti.

Keskustelua fasilitoivat Suomen Nuorisoseurojen Nuorista vaikuttujista Mariia Pelttari ja Sara Hänninen. Mukana keskustelemassa ovat  nuorista vaikuttajista Riikka KumpulaOona JouhkiRebekka Laihonensekä Jemina Yletyinen.  Mukana keskustelussa ovat myös journalisti Renaz Ebrahimi, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Tampereen kaupunginvaltuutettu Liban Sheikh sekä Mikkelin nuorisoteatterin ohjaajaLauri Haltsonen yhdessä näyttelijöiden kanssa. Keskusteluun laskeudutaan  Aholan nuorisoteatterin Aatosta jaloa ja alhaista mieltä -näytelmän kohtauksen avulla. Esitys kertoo yritysmaailman rahan ja kiireen ympäristöstä, missä yrityksen pääjohtaja on suurien kysymysten äärellä. 

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.  Ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa järjestettävillä Hyvin Sanottu Festivaalilla luvassa 77 keskustelua.

Nuoret vaikuttajat ja Nuori Kulttuuri Talks

Nuoret Nuorisoseuravaikuttajat -toiminnassa vahvistetaan nuorten osallisuutta yhteiskunnassa, kansalaisjärjestötoiminnassa. Samalla halutaan edistää kuulluksi tulemista ja osallistumista keskusteluun niin yhteiskunnassa kuin oman järjestömme päätöksenteossa. Nuori Kulttuuri Talks on nuorille alusta, minkä avulla he pääsevät suunnittelemaan, toteuttamaan ja keskustelemaan, jotka heitä pohdituttavat kulttuuri- ja taideharrastamisessa juuri tällä hetkellä yhdessä poliitikkojen, toimittajien ja taiteen ammattilaisten kanssa. 

Hämeenlinnan Verkotehtaaln Klassikot -tilassa(2 krs.). Keskustelu on osa Ylen, Erätaukosäätiön ja Hämeenlinnan kaupungin järjestämään Hyvin Sanottu Festivaalia.