Nuori Kulttuuri – vuosi huipentuu tänään satelliittitapahtumiin sekä livelähetykseen Tampereelta

Kaksi vuotta valmisteltu Nuori Kulttuuri On Air-tapahtumakokonaisuus valtaa tänään lauantaina Suomen. Nuori kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma.Fyysisiä satelliittitapahtumia järjestetään Rovaniemellä, Oulussa, Tampereella ja Mikkelissä. Päivä huipentuu livelähetykseen Tampere-talosta, jossa kuullaan makupaloja eri satelliittitapahtumista sekä nähdään huikeita nuorten esityksiä eri puolilta Suomea. Tapahtumissa juhlitaan kulttuurista nuorisotyötä nuorten tekemän taiteen siivittämänä.

Nimi Nuori Kulttuuri On Air yhdistää ihmiset ympäri maan yhteen hetkeen digitaalisesti. Satelliitti viittaa tapaan, jolla nuoret ympäri Suomen yhdistetään omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi reilu tunnin ajaksi äitienpäivän aattona.

Päivän aikana tuodaan esiin nuorten taideharrastusten tämänhetkisiä ilmiöitä. Luvassa on konkreettista taiteen tekemistä tapahtumissa esitysten ja työpajojen muodossa, mutta myös nuorten tarinoita harrastuksesta ja ilmiöitä harrastusten takaa.

Päivä huipentuu reilun tunnin mittaiseen Nuori Kulttuuri On Air LIVE -streamlähetykseen Tampere-talosta, joka koostuu nuorten esityksistä sekä vuoden aikana kuvatuista inserteistä, joissa nostetaan esiin tarinoita harrastamisen takana. Suorassa lähetyksestä vieraillaan satelliittitapahtumissa. Livelähetyksessä palkitaan kulttuurisen nuorisotyön eri osa-alueilla ansioituneita ja työtä tehneitä henkilöitä, ryhmiä sekä organisaatioita. Lähetyksessä palkitaan myös Nuori Kulttuuri Digistagella yleisön äänestämä suosituin teos.

Satellittitapahtuma piti järjestää myös pääkaupunkiseudulla, mutta yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kanssa valmisteltu tapahtuma peruuntui viime metreillä kunta-alan lakon takia. 

Lähetystä voi seurata ilmaiseksi Suomen Nuorisoseurojen Vimeo-kanavalta (https://vimeo.com/event/1971558). 

Nuori Kulttuuri-toimintaa rahoittaa opetus-ja kulttuuriministeriö ja sitä hallinnoi Suomen Nuorisoseurat. 

www.nuorikulttuuri.fi