Paukkulan juhlavuosi tuo teatterikoulutuksen takaisin kampukselle

Kohtaus näytelmästä rakas painajainen: ihminen makaa lattialla

Suomen Nuoriso-opisto viettää 100-vuotisjuhlavuotta, jonka vauhdissa myös teatterikoulutus palaa Paukkulan koulutustarjontaan. Lukuvuoden mittainen kansanopistotasoinen koulutus kantaa nimeä
Teatterilinja. Koulutus on suunnattu 18 vuotta täyttäneille teatterialasta ja sen korkeakouluopinnoista kiinnostuneille opiskelijoille.

Teatterilinjan vastuuopettajana toimii teatteriopettaja ja teatteritaiteen maisteri Esko Korpelainen.
Mikkelissä Korpelainen tunnetaan Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasuksen kautta toimivana syväluotaavana taiteen tekijänä. Korpelainen luotsasi Paukkulan teatterikoulutusta aiemmin
lukuvuonna 2020–2021. Vastuuopettajana Korpelainen painottaa omassa opetustyössään
feministisen pedagogiikan arvoja ja näkökulmia.

”Teatterilinjan opiskelijat ja opettajat muodostavat ensemblen, joka produktioiden ja muun
opetuksen kautta saa yhdessä kokea runsaan, antoisan ja kehittävän lukuvuoden”, muotoilee
Korpelainen yhdeksän kuukauden mittaisia opintoja.

Paukkulan Teatterilinjan sisällöissä korostuvat opiskelijan oma ääni, teatteritaitojen kokonaisvaltainen kehittäminen, tasavertaisuus ja kestävyys. Uutena piirteenä Teatterilinja tarjoaa mahdollisuuden kahteen eri suuntautumisvaihtoehtoon: näyttelijäntyöhön tai ohjaajantyöhön. Osa opinnoista on yhteisiä, mutta lukuvuoden aikana suuntautumisvaihtoehdot opiskelevat luonnollisesti täysin omia kurssikokonaisuuksiaan.

Korpelainen on palaamassa innoissaan teatterikoulutuksen vastuuopettajaksi: ”Paukkula on erinomainen paikka teatteriopinnoille. Kampus tarjoaa erittäin laadukkaat teatteri- ja opetustilat. Teatteri kuuluu tänne.”

Haku lukuvuodelle 2023–2024 alkaa maanantaina 6.3.2023, jolloin Teatterilinjan kotisivuilla julkaistaan hakulomake sekä ennakkotehtävät, joiden lisäksi hakuprosessiin kuuluu haastattelu.

Kuva: Aada Lahtinen; Teatterikoulutuksen esityksestä Rakas painajainen (2021).

Lisätiedustelut:
Esko Korpelainen
Teatterilinjan vastuuopettaja
044 416 2401
esko.korpelainen@sno.fi
paukkula.fi/teatterilinja