SHT:n TeatteriTapaus Kuusamossa 5.-7.10.2018

Suomen Harrastajateatteriliiton juhlavuosi huipentuu syksyllä 2018 Kuusamossa vietettävään TeatteriTapaus-viikonloppuun.

TeatteriTapaus kokoaa yhteen liiton harrastajateatterin tekijöitä ympäri maata. Vietämme aikaa yhdessä, tutustumme toisiimme ja luomme kontakteja teattereiden välille, opimme eri teatterialueita käsittelevissä työpajoissa uusia asioita teatterityötämme varten ja juhlimme 70-vuotiasta järjestöämme yhdessä 70 vuotta täyttävän Kuusamon Näyttämön kanssa. Ohjelmassa on myös jäsenyhdistysten kokous, jossa teatterit valitsevat ehdolle edustajiaan liiton hallitukseen sekä liittokokouksiin. TeatteriTapauksen tapahtumapaikkana palvelee Kuusamo-opisto.

TeatteriTapauksessa kouluttaudutaan ja kokeillaan uutta

Hannele Kauppisen johdolla tutustutaan äänenkäyttöön –sekä huoltoon ja näyttämölauluun pyrkien löytämään ne oman kehon voimavarat, jotka määrittävät äänen voimakkuutta, kestoa ja sointia.  Hannele Kauppinen on teatteri- ja musiikkialalla 35 vuotta toiminut teatterikorkeakoulusta valmistunut ohjaaja ja kouluttaja. Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajan Mari Saarisen ”Unelmien teatteri” –työpajassa taasen keskitytään unelmiin. Miltä teatterisi näyttäisi, jos kaikki olisi mahdollista?

Oulun kaupunginteatterin johtajana toimineen Ahti Ahosen työpajassa tarkastellaan ohjaajan ja näyttelijän lähestymistapoja esityksen rakentamisessa. Kaisa Kokon kanssa puolestaan heittäydytään improvisaation maailmaan turvallisessa, rennossa ja hauskassa ilmapiirissä sekä osaavissa käsissä. Kaisa Kokko on improvisaatioteatterinäyttelijä ja -ohjaaja sekä vuorovaikutuskouluttaja.

Koulutukset tapahtumassa Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenkentälle tarjoaa Suomen Harrastajateatterin Tukisäätiö.

Ohjelmaa, kohtaamisia ja illanviettoa

Monipuolisten koulutustyöpajojen lisäksi näemme Kuusamon Näyttämön ensi-illan Rinteen laella ja Kemin kaupunginteatterin Miljoona hyvää syytä -esityksen. Lauantai-iltana juhlimme yhdessä musiikkipitoisen illanvieton, illallisbufeen ja kuohuviinilasillisen merkeissä Ravintola Ukonkivessä. Kaikki tämä samassa paketissa.

Ilmoittaudu mukaan 14.9. mennessä! minna.ahlfors@shtl.fi tai mari.saarinen@shtl.fi

Lisätietoa www.shtl.fi/teatteritapaus

Kaikki Nuorisoseurojen teatterit ovat myös SHT:n jäseniä.