Teatterilaiva suuntaa ajatukset

Syyskuun puolessa välillä Illat viilenee ja päivä lyhenee, kesän maku häilyy vielä ilmassa. Kesäteatterin viimeiset taistot on taisteltu, ja uudet haasteet hiipivät pikkuhiljaa teatterikansan eteen. Juuri silloin on aika suunnata Teatterilaivalle virkistäytymään, haaveilemaan, kouluttautumaan, viihtymään ja nauttimaan uusien sekä vanhojen tuttavien seurasta.

Teatterilaiva seilataan 15.-16.9. M/S Baltic Princess -aluksella Turusta Tukholmaan ja takaisin. Pikkulomalla irtaannut arjen pyörityksestä ja lataat akkuja pikkuhiljaa lähemmäksi hiipivään talveen.

Teatterilaiva irtoaa satamasta 15.9.2017 kello 20.00.

Neljä erilaista esitystä

Esitysten osalta Teatterilaiva tarjoilee neljä erityyppistä näytelmää. Perjantai-illan aloittaa Sakari Siikaluoman esittämä Muna-monologi. Sakari on Kuusamon näyttämön kokenutta kaartia ja komedian mestari. Tekstin on kirjoittanut Kari Hotakainen, joten voimme taata, että tästä yhdistelmästä et nauramati selviä.

Sakari Siikaluoman esittämä Muna-monologi Teatterilaivan vitoskannella perjantaina kello 22.00.

”Sen pituus on lepoasennossa noin 12 senttiä, symbolinen paino liikkuu 500:n ja 600:n kilon välissä, fyysinen paino tuskin ylittää sataa grammaa. Joitain asioita on joihin ei vahvinkaan yksilö voi vaikuttaa. Tällaisia ovat esim. pörssikurssit, suuryhtiöiden saneeraukset, säätilan muutokset ja suomalaisen mieshiihdon tila. Näiden valtavien asioiden keskellä uinuu penis urheana, mutta usein niin velttona ja tahdottomana. Se tuntuu pieneltä, osin tietysti siksi, että se on usein veltto, mutta niin surullista kuin se onkin, juuri velttona sen merkitys on valtava.”

Lauantaina esityksissä ensimmäisenä irti pääsee Kimmo Hirvenmäki Kemin kaupunginteatterista. Duncan Macmillanin kirjoittama ja Hirvenmäen suomentama Miljoona hyvää syytä on koskettava monologi pojasta, joka vaikeissa olosuhteissa alkaa seitsemänvuotiaana tekemään listaa kaikista mahtavista asioista maailmassa. Aika kuluu, vuodet vierivät, pojasta tulee mies. Lista elää omaa elämäänsä.

Tänä keväänä kantaesitetty monologi on kerännyt valtavasti positiivista palautetta ja olemme ylpeitä, että pääsemme tarjoilemaan tämän herkkupalan Teatterilaivan väelle.

Miljoona hyvää syytä Teatterilaivan vitoskannella lauantaina kello 13.00.

”Liikuttavin esitys, jonka olen koskaan nähnyt. Suurkiitos!”
– katsojapalaute

” Työryhmä Hirvenmäki/Innamaa ovat ehdottomasti osuneet kultasuoneen.”
– Arja Pekkala-Matikainen, Katsomon kuningatar

”Ajankohtainen, vakava aihe, jonka Kimmo monologillaan saa elämään sekä yleisön nauramaan ja myös pyyhkimään kyyneleitä silmäkulmasta… Nyt on ainakin yksi hyvä syy miljoonasta, mennä teatteriin!”
– Pirkko Pehkonen, Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja

”Tavallisen ihmisen tarina piirtyy yhä selvemmin esiin ja listaamisen lumo sekä elämän pienien ilojen löytäminen takaavat näytelmän peruslämmön. Hirvenmäen katseessa vilkkuu ilo synkkinäkin hetkinä, ja ilmaisussa yhdistyvät tarinankerronta, karrikointi ja pelkistetympi ilmaisu…”
​– Tenka Issakainen, Lapin Kansa

Kolmannen esityksen Teatterilaivan väelle tarjoilee Klaukkalan Nuorisoseuran Teatteri Roinela. Teatterilaivan vakikävijöihin kuuluva teatteri tuottaa laivalle syksyn uutuusproduktion, jossa yhdistyy tekemisen riemu ja teatterillinen leikittely.

Teatteri Roinela Teatterilaivan vitoskannella lauantaina kello 15.15.

Neljäs esitys on niin sanottu pitkä impro. Vaasalainen intopiukeet -teatteriryhmä tekee Teatterilaivan lavalle imrovisaation keinoin noin tunnin mittaisen esityksen. Ei siis pieniä kohtauksia, vaan pidempiä kuljetuksia. Tuloksena on ainutkertainen tarina, jonka voi kokea vain ja ainoastaan täällä ja nyt.

Intopiukeitten pitkä impro vitoskannella kello 16.15.

 

Improkisoja, koulutuksia, tietovisaa sekä UKK ja jäniksen petos

Teatterilaiva on myös paljon muuta kuin esityksiä. Laiva täyttyy vuorokauden aikana monenlaisesta teatterillisesta aktiviteetista.

Improvisaation ystäville Teatterilaiva tarjoaa jo perinteeksi muodostuneet improkisat. Alkusarja kisaillaan perjantai-iltana ja finaali huipentaa lauantaina koko festivaalin. Improkisaan voi ilmoittautua infopisteellä heti laivan lähdettyä liikkeelle, kuitenkin viimeistään kello 21.45 mennessä.

Koulutuksennälkäisille tarjoillaan tänä vuonna entistä enemmän fyysistä vääntöä ja ajatusleikittelyä. Mimiikan ja klovnerian työpajat pidetään perjantai-iltana sekä lauantaiaamuna ja Unelmien teatteri lauantaiaamuna. Työpajojen antia pääsee ihastelemaan myös pajaan osallistumattomat, kun teatterilaivalaiset valtaavat Iskelmäbaarin lauantaina kello 11.00.

Mimiikkatyöpajan vetää Petteri Siponen

Työpajoihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteesta https://teatterilaiva.nuorisoseurat.fi/tyopajat/.

Perjantai-iltana Teatterilaivan väkeä viihdyttää yllätyksellinen duo UKK ja jäniksen petos. Kyseessä on (bändin omien sanojen mukaan) universumin vaatimattomin kulttisuosiota nauttiva turkulainen komiikkakitaraduo. Syviin vesiin sukeltavissa akustisissa sävellyksissä esiintyvät esimerkiksi miehiään pettävät lesbot, sympatiaa kaipaavat zombit, maakuntien kaappihipsterit kuin start-up-henkiset ihmiskauppiaatkin.

Lauantai-iltapäivänä runsaan ohjelmatarjonnan lomassa on mukava rentoutua hetki teatteriaiheisen pubivisan parissa, ja koko risteilyn ajan nautiskellaan myös laivan muusta ohjelmatarjonnasta ja meri-ilmasta.

Lähde mukaan syksyn parhaalle teatterifestarille.

Tule yksin, kaksin tai koko teatterin kanssa. Suunnataan porukalla teatteriajatukset talven näyttämöitä kohti!

 

Lisätietoja,

Pasi Saarinen

pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi

0504080366

www.teatterilaiva.fi