SEURANTALOT

Monipuolisia toimintakeskuksia ja kansallisen kulttuurin kulmakiviä

Nuorisoseurantalot antavat tilat seuran harrastustoiminnalle ja alueen asukkaat kokoaville tapahtumille. Niissä pidetään häitä ja sukujuhlia, ja tiloja vuokrataan ahkerasti yksityistilaisuuksiin. Erilaiset aatteet saivat aikanaan omat talonsa ja kansakuntaa rakennettiin niiden suojassa. Nuorisoseurantaloja toimii tällä hetkellä 600.

Vuokraa seurantalo juhlakäyttöön!


SEURANTALOTOIMIJOILLE

Seurantalojen yhteystiedot

Kaikkien suomalaisten seurantalojen yhteystiedot löytyvät Kotiseutuliiton ylläpitämästä seurantalot.fi –rekisteristä. Pidäthän huolta, että rekisterin tiedot ovat ajan tasalla teidän talonne osalta! 

Seurantalojen korjausavustukset

Seurantaloille myönnetään vuosittain merkittäviäkin avustuksia seurantalojen korjauksiin. Avustukset ovat haettavissa vuosittain syksyllä ja päätökset niistä tehdään alkuvuodesta. Tiedotamme hausta verkkosivuillamme, Facebookissa ja uutiskirjeessämme PJ-postissa. Avustukset jakaa Kotiseutuliitto OKM:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. 

Tietoa seurantalotoimijoille

Kotiseutuliiton sivuilta löytyy kattava tietopaketti seurantalotoimijoille talojen toimintaan ja ylläpitoon liittyvistä asioista. Sivustolta löytyy tietoa mm. talon huoltoon ja korjaukseen, talkoisiin, työllistämiseen ja verotukseen liittyen.

Seurantalojen kiinteistövero

Kunnalla on kiinteistöverolain mukaan mahdollisuus määritellä yleishyödyllisten yhteisöjen omistamien kiinteistöjen (mm. nuorisoseurantalot) veroprosentti alemmaksi kuin kunnan yleinen kiinteistöveroprosentti. Useimmissa kunnissa yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti on 0%. Jos kunta on määritellyt prosentin muuksi kuin 0:ksi, kannattaa kunnan kiinteistöjä omistavien yleishyödyllisten yhteisöjen yhdessä tehdä kunnalle anomus lain mahdollistaman alimman kiinteistöveroprosentin soveltamisesta. Tästä voit ladata mallin kunnalle lähetettävästä anomuksesta kunnalle (malli on Jyväkylästä). Liitteeseen tarvittavista kuntakohtaisista tiedoista voit olla yhteydessä Hannu Ala-Sankolaan. Hänen yhteystiedot löytyvät sivun yläosasta.

Seurantalopäivä

Vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna vietetään valtakunnallista seurantalopäivää kaikilla seurantaloilla. Olemme koonneet materiaaleja nuorisoseuroille seurantalopäivän viettämisen tueksi. Kannustamme kaikkia nuorisoseurantalon omistajia osallistumaan kampanjaan aktiivisesti. Lue lisää >>

Seurantalouutiset