Mikä DÄÄNS-TANSSILEIRI?

Nuoret 12 - 17 -vuotiaat kansantanssin harrastajat kokoontuvat yhteen Dääns- tanssileirillä syksyisin. Leirillä pääsee haastamaan itseään ja oppimaan uutta ammattitanssinopettajien johdolla. Välillä tanssitaan koko porukan voimin ja välillä pienemmissä ryhmissä. Tanssitreenin ohella nuoret tutustuvat kansantanssin harrastajiin eri puolilta Suomea ja nauttivat toistensa seurasta ja oheisohjelmasta.

DÄÄNS 2023

Vuoden 2023 DÄÄNS-leiri järjestetään Tampereella 29.9.-1.10. Tanssimania-tapahtuman yhteydessä.  Lisätietoja leiristä päivitetään tälle sivulle toukokuussa. 

Ohjelma

Leiri alkaa 29.9. perjantaina iltapäivällä ja loppuu 1.10. sunnuntaina iltapäivällä, tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin. Ohjelmassa on yhteistä tekemistä kaikkien leirin osallistujien kanssa, tanssimista koko porukalla sekä pienemmissä porukoissa. Lauantai-iltana leiriläiset pääsevät katsomaan Käärmeenpääntallaajat-esityksen Tampereen Työväen Teatteriin. Liput kuuluvat leirin hintaan. Leiri päättyy sunnuntaina leirin aikana valmisteltavaan esitykseen osana Tanssimanian Päätöstanssit-päätöskonserttia Tampereen konservatorion Pyynikki-salissa. 

Tarkempi ohjelma ja sisältö julkaistaan myöhemmin.

Kouluttajat

Leirin kouluttajina toimivat

Paula Kettu, kansantanssi

Moi! Olen Paula Kettu, tanssiopettaja (YAMK) Kaustiselta. Valmistuin Oulun ammattikorkeakoulusta 2008 pääaineena suomalainen kansantanssi ja toistamiseen 2021 Taiteen tekijä ja kehittäjä -tutkintoohjelmasta.

Tanssi on minulle itseilmaisun ja tutkimusmatkailun väline, musiikin ja tanssin saumatonta yhteispeliä, yhdessä oloa ja hauskan pitoa.

Tanssin alalla opetan, koulutan, toimin tanssijana ja koreografina.
Elias Martikainen, kansantanssi


Vilhelmiina Sinervo, partnerointi/pariakrobatia

Olen Vilhelmiina Sinervo, Tampereelta käsin vaikuttava sirkus- ja liiketaiteilija. Olen opiskellut mm. tasapainoilua löysällä nuoralla Turun Taideakatemiassa ja Pariisin Académie Fratellinissa sekä työskennelyt kansainvälisesti sirkustaiteilijana.

Olen kiinnostunut painonsiirron ergonomiasta ja painovoiman yhteyksistä kehojen ja esineiden välillä. Kansantanssitaustaakin minulla on Tahdittomien edustusryhmässä ja muista tanssilajeista mm. argentiinalainen tango ja kontaktitanssit näkyvät hänen liikemetodeissaan.

Leirillä tutustutaan kontakti- ja akrobatiatyöskentelyyn keskittyen turvallisen ja vahvan kontaktin luomaan varmuuteen liikkuessa.

Kouluttajien esittelyjä ja heidän leirillä opettamien asioiden kuvauksia täydennetään syksyn aikana.

Ilmoittautuminen

DÄÄNS-leirin ilmoittautuminen on jaettu kahteen vaiheeseen, ryhmäilmoittautumiseen ja yksilöilmoittautumiseen.

  • Ensin ryhmän ohjaaja/yhteyshenkilö tekee ryhmäilmoittautumisen, jolla varataan leiriltä paikat omalle ryhmälle. Leirillä on paikkoja rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmäilmoittautuminen on alustava. Ryhmäilmoittautuminen on auki 31.5.-31.8.2023.  • Elokuussa aukeaa yksilöilmoittautuminen, jossa tullaan pyytämään osallistujista tarkemmat tiedot. Linkki yksilöilmoittautumiseen lähetetään ryhmäilmoittautumisen tehneille. Yksilöilmoittautuminen on sitova. Yksilöilmoittautuminen on auki 1.-31.8.2023.

Tapahtumapaikka

Leiri järjestetään Tampereen keskustan tuntumassa. Tarkempi paikka vahvistuu syksyllä 2023.

Hinta

Leirin hinta on 100€/hlö, sis. yhteismajoituksen, ruokailut, ohjelman.

"Tällä leirillä tanssin riemu nousee kattoon asti! "
Iso joukko iloisia nuoria tanssijoita kädet avoimena.

Kuva: Riia Niemelä DÄÄNS 2018