Mikä DÄÄNS-TANSSILEIRI?

Nuoret 12 - 17 -vuotiaat kansantanssin harrastajat kokoontuvat yhteen Dääns- tanssileirillä syksyisin. Leirillä pääsee haastamaan itseään ja oppimaan uutta ammattitanssinopettajien johdolla. Välillä tanssitaan koko porukan voimin ja välillä pienemmissä ryhmissä. Tanssitreenin ohella nuoret tutustuvat kansantanssin harrastajiin eri puolilta Suomea ja nauttivat toistensa seurasta ja oheisohjelmasta.

Nuori tanssija käsi ylhäällä, teksti DÄÄNS.

DÄÄNS 2022

Vuoden 2022 DÄÄNS-leiri järjestetään Turussa 16.-18.9.2022. Kouluttajina toimivat

Paula Kettu

Moi! Olen Paula Kettu, tanssiopettaja (YAMK) Kaustiselta. Valmistuin Oulun ammattikorkeakoulusta 2008 pääaineena suomalainen kansantanssi ja toistamiseen 2021 Taiteen tekijä ja kehittäjä -tutkintoohjelmasta.

Tanssin alalla opetan, koulutan, toimin tanssijana ja koreografina. Tanssi on minulle itseilmaisun ja tutkimusmatkailun väline, musiikin ja tanssin saumatonta yhteispeliä, yhdessä oloa ja hauskan pitoa.

DÄÄNS-leirirille tuon hikisen polkan sen moninaisissa muodoissa. Tunneilla paneudutaan karjalaisen liikekielen ja länsisuomalaisen polkan rajapintojen tutkimiseen heittäytymällä välillä villiin paritanssiin.

Heidi Palmu

Moikka, mä oon Heidi Palmu Espoosta, tassinopettaja YAMK (ja Y-kirjain tulee Kulttuurihyvinvoinnin master-opinnoista) ja sosionomi AMK. Tällä hetkellä päätoimeni on ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön parissa ja sen ohella toimin tanssinopettajana, lajeina mm. tanssileikki (=lastentanssia), paritanssit ja kansantanssi eri kohderyhmille ja eri ikäisille.

Sydän sykkii kansantanssin yhteisöllisyydelle ja yleisesti kulttuuriselle hyvinvoinnille.  Pääosin opetan ruotsiksi. Toimin myös Finlands Svenska Folkdansringin lasten- ja nuorten vastaavana opettajana ja kurssikouluttajana. Vastuullani on myös järjestön (FSF) ohjaajakoulutus, joka vastaa suomenkielistä ohjaajakoulutusta. 

DÄÄNS!-leirillä tulen opettamaan menuettia ja polskaa ja tulen korostamaan yhdessätekemisen meininkiä ja yhteisöllisyyttä. Tanssi kuuluu kaikille ja kaikilla tulisi olla mahdollisuus tanssia juuri sellaisena kuin on!

Silja Saarinen

Moi! Oon Silja Saarinen, turkulaistunut tanssinopettaja ja tanssija. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi vuonna 2021 lajeina nykytanssi, jazz ja baletti. Olen työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä erilaisissa produkitoissa mm. Uuden Musiikin Kilpailussa, oopperoissa ja musiikkivieoilla. Olen toiminut tanssiopettajana eri tanssikouluissa ja -seuroissa. 

DÄÄNS-leirillä opetan showjazzia. Tunti on vauhdikas ja energinen, jossa tutustutaan showjazzin tekniikkaan ja heittäydytään musikaalien maailmaan.

Leiri järjestetään Turun keskustan läheisyydessä. Leiri alkaa perjantaina 16.9. klo 17 ja päättyy sunnuntaina 18.9. iltapäivällä noin klo 15.  Leirin aikana valmistetaan kaikkien osallistujien yhteinen esitys, joka esitetään sunnuntaina 18.9. Turun päivän tilaisuudessa Turun Vanhalla Suurtorilla. Nämä aikataulut tarkentuvat vielä myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on jaettu kahteen osaan, ryhmäilmoittautumiseen ja henkilöilmoittautumiseen. Ryhmän ohjaaja tai muu vetäjä täyttää ensin ryhmäilmoittautumisen, jossa kysytään arviota ryhmän mukana osallistuvien leiriläisten lukumäärästä. Tämä luku ei ole vielä sitova. Ryhmäilmoittautumisen myötä lomakkeen täyttäjä saa linkin, jonka voi lähettää osallistujille, jotka voivat sitten kaikki itse täyttää oman henkilökohtaisen henkilöilmoittautumisensa. Henkilöilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumista on jatkettu sunnuntaihin 28.8.!

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Hinta

Leirin hinta on 85€/hlö. 

"Tällä leirillä tanssin riemu nousee kattoon asti! "
Iso joukko iloisia nuoria tanssijoita kädet avoimena.

Kuva: Riia Niemelä DÄÄNS 2018