Yli 30 tuntia musisointia, lukuisia eri tyylilajeja ja satoja nuoria vierailulla Mikkelissä Nuori Kulttuurin Sounds -tapahtumassa

Nuori Kulttuurin valtakunnallinen Sounds -tapahtuma koostuu 15 nuorten soittamasta keikkakokonaisuudesta. Livemusiikkia on mahdollisuus kuulla viikonlopun aikana yli 30 tuntia. Keikoilla kuullaan räppiä, punkia, heavyn eri genrejä, rockia, poppia, klassista ja kansanmusiikkia. ”Tämä on musiikkitapahtuma, jossa genrerajoja ylitetään todella ennakkoluulottomasti” toteaa Soundsin taiteellinen johtaja Anna Kuoppamäki. Yleisöllä on vapaa pääsy kaikille viikonlopun Sounds -keikoille.

Nuorten soittamien keikkojen lisäksi tapahtuman osallistujia ja yleisöä hemmotellaan avajaisissa Favela Funk Finlandian soitolla ja lauantai-iltana Saimaa Stadiumin Sounds Klubilla Aleksanteri Hakaniemen keikalla. Sounds -Klubilla Aleksanteri Hakaniemen lisäksi esiintyy mikkeliläinen dj Brandan Adams. Brandan toimii koko viikonlopun ajan tapahtuman housedj: nä. Mikkeliläisverta nähdään muutenkin tapahtumaviikonlopun ajan esiintymislavoilla: juontovastuut hoitavat Mikkelin Tyttö- ja Poikateatteri.

Tapahtumaviikonloppu tuo Mikkeliin 600 Sounds -vierasta ja tapahtumaa tehdään sadan hengen voimin. ”Toivomme, että mikkeliläiset lähtevät aktiivisesti osallistumaan Sounds -keikoille” toteaa tapahtuman paikallinen tuottaja Jatta Juhola. Nuori Kulttuurin tapahtumat ovat Suomen suurin kulttuurisen nuorisotyön tapahtumakokonaisuus. ” Talven ja kevään aikana on pidetty 20 aluetapahtumaa, joista soittajat on valittu Mikkelissä pidettävään valtakunnalliseen tapahtumaan. Sounds’ iin tulee vieraita ympäri Suomea!” Nuori Kulttuuri -tuottaja Nazia Asif kertoo.

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Toiminta siirtyi kesällä 2017 Suomen Nuorisoseurojen hallinnoitavaksi ja se on Opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittovaroin rahoittamaa toimintaa.