Nuori Kulttuuuri On Air -videokatselmuksen haku on avautunut

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma, joka huipentuu lauantaina 7.5. kuudella paikkakunnalla: Inari, Rovaniemi, Oulu, Mikkeli, Tampere ja Helsinki.

Tapahtuman prologi on videohaku ja -katselmus.

Nuori Kulttuuri haastaa kaikki kulttuuria harrastavat nuoret videoimaan omat teoksensa, riippumatta siitä mitä tyylilajia se edustaa.

Teos voi edustaa mitä taidelajia tahansa tai yhdistellä niitä. Vain mielikuvitus on rajana, kunhan teos on 2-20 min aikahaarukassa ja kuvattu vaakakuvana.

Haku videokatselmukseen alkoi 1.2.2022. Katselmuksessa on paikkoja 300 ensimmäiselle teokselle, joten helmikuun alussa kannattaa olla nopea.

Katselmukseen osallistuva teokset saavat kaikki raadeilta asiantuntijapalautteen. Palaute toimitetaan tekijöille kirjallisena kevään aikana.

Raateja on viisi, joiden kesken teokset jakautuvat arvioitaviksi. Raadeissa ovat mukana: Johanna Seppänen, Esko Korpelainen, Jaakko Pitkänen, YEBOYAH, Mikko von Hertzen, Marjaana Vehkanen, Juuso Peippo, Jarmo Skön, Marko Tamminen, Mikko Salmi, Antti Rundelin, Hanna-Leena Metsävainio, Esko Janhunen, Siina Toimela ja Annu Nietula.

Videokatselmukseen osallistuvat saavat oikeuden hakea kansainvälistä matka-avustusta.

KAIKKI HAKUUN OSALLISTUNEET PÄÄSEVÄT DIGISTAGELLE

Kaikki katselmuksen 300 teosta sekä teokset, jotka eivät katselmukseen mahdu, päätyvät helmikuun lopussa joka tapauksessa Digistagelle. Ne tulevat kaikkien nähtäväksi pitkälle toukokuuhun saakka.

Nuori Kulttuuri haluaa jatkaa vuoden 2021 hyviä kokemuksia Digistagesta ja näin ollen antaa näkymisen paikkoja yhtä festivaalia useammalle nuorelle harrastajalle. Digistagella toteutetaan yleisöäänestys, jonka suosituin esitys palkitaan Nuori Kulttuuri On Air päivän la 7.5. päättävässä Tampereen live-lähetyksessä.

Lisää tapahtumasta voi lukea: www.nuorikulttuuri.fi/onair