138 nuorta ulkomaille – Suomen Nuorisoseurat jakoi osan kansainvälisistä matka-avustuksista

Suomen Nuorisoseurojen hallitus on kokouksessaan 8.6. myöntänyt osan tämän vuoden kansainvälisistä Nuori Kulttuuri matka-avustuksista. Kevään haussa hakemuksia saapui yhteensä neljätoista kappaletta, joista yhdeksän hakemusta täytti hakuehdot.

Avustuksia myönnettiin yhdeksälle hakijalle yhteensä 64500 euroa. Avustus mahdollistaa 138 nuoren matkan ulkomaille. Suurin osa matkoista kohdistuu Eurooppaan, yksi Australiaan ja yksi Uusi-Seelantiin.

Nuori Kulttuuri matka-avustusten toinen hakukierron on auki syyskuun ajan. Tuolloin jaetaan 15500 euroa nuorten matkoihin, jotka toteutuvat tämän vuoden aikana.

Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittamat kansainväliset matka-avustukset on tarkoitettu esiintymis- ja opintomatkoihin, jotka suuntautuvat ulkomaille. Avustus kohdennetaan ensisijaisesti matkakuluihin, mutta avustusta voidaan myöntää myös majoitus- ja osallistumiskustannuksiin. Avustus voidaan myöntää ryhmälle, joka on osallistunut viimeisen kolmen vuoden aikana Nuori Kulttuurin Moves -, Teatris – tai Sounds -aluefestareille tai valtakunnalliseen festivaaliin.

Kuva: Eija Jokilahti