Nuori Kulttuuri Digistagella voi äänestää suosikkiaan

Nuori Kulttuuri On Air -tapahtuma haki helmikuun alussa 13-20 -vuotiaiden nuorten videoituja taideteoksia. Hakuun osallistuneet nuoret saavat teoksistaan palautteen ammattilaisraadilta ja kaikki hakuun osallistuneet videot päätyvät 28.2. avautuvalle Digistagelle. Osa teoksista nähdään myös livenä toukokuun monipaikkaisessa tapahtumakokonaisuudessa.

Maanantaina aukeava virtuaalinen esitysalusta Digistage sisältää yli 80 nuorten harrastajien tekemää taideosta. Videoituja maksimissaan 20 minuutin taideteoksia pääsee ihastelemaan toukokuun loppuun saakka.

”Digistage tuo ennennäkemättömän hienosti esiin useiden taiteenlajien kirjon. Etenkin näin pandemia-aikana on upeaa, että pystymme myös tälle keinoin tuomaan nuorten taiteen esille.” hehkuttaa toimialajohtaja Pasi Saarinen Suomen Nuorisoseuroilta.

Digistagella käynnistetään myös yleisöäänestys, jonka suosituin esitys palkitaan Nuori Kulttuuri On Air -päivän päättävässä live-lähetyksessä 7.5.2022.

”Tapahtumakokonaisuus huipentuu Tampere-talosta tehtävään live-lähetykseen, josta vieraillaan suorassa lähetyksessä kaikilla satelliittipaikkakunnilla. Kokonaisuudessaan luvassa on mahtava kattaus kulttuurisen nuorisotyön juhlaa!”

Nuori Kulttuuri On Air järjestetään sekä verkossa että kuudella satelliittipaikkakunnalla yhtäaikaisesti. Satelliittikaupungit vuonna 2022 ovat Inari, Rovaniemi, Oulu, Mikkeli, Tampere ja Helsinki (Pääkaupunkiseutu).

Nuori Kulttuuri -toimintaa järjestää Suomen Nuorisoseurat ry.

Lisää tapahtumasta voi lukea: www.nuorikulttuuri.fi/onair