Folktapahtuma Jutajaiset Rovaniemellä 8.-9.9.

Jutajaiset tuo juurevan pohjoisen folkin tapahtuman jälleen Rovaniemelle 8.-9.9. Luvassa on kansantanssin ja -musiikin koulutuksia, konsertteja, työpajoja sekä pelimannijameja niin Rovaniemen keskustassa kuin kylillä.

Ohjelman avaa perjantaina kokoillan tanssiteos Verensulkusanoja. Riina Hosion koreografioima ja ohjaama teos kertoo kateudesta, sen sisartunteesta häpeästä sekä sanojen ja sanallistamisen voimasta. Teoksen esittää kansantanssiryhmä Motoran Pelmakat.

Sekä perjantaina että lauantaina kansamusiikki raikaa Pelimanni-illoissa. Perjantaina esiintymässä on nuorten uuden kansanmusiikkiyhtyeen Hehkun lisäksi muusikko Kaisa Ristiluoma. Lauantaina yleisöä ihastuttaa mm. Vuoden tulokas -palkinnon saanut Rällä. Molemmat illat jatkuvat vapaiden soitto- ja tanssijamien merkeissä.

Lauantaina vietetään lasten Jutajaisia, joissa on luvassa Sirkus Taika-Ajan, Jutaringin ja Siepakoiden lasten kansantanssiryhmien esityksiä. Juontajana toimii viime vuodelta tuttu Prinsessa Homssantomssa. Paikan päältä löytyy lisäksi kaikille tuttu joulupukki, jolle voi käydä esittämässä joululahjatoiveensa.

Lauantaina on myös mahdollisuus osallistua koulutuksiin. Kansanmusiikkiyhtye Rällän viulisti Osmo Hakosalo pitää Pelimannikurssia, kun taas Pelmakoiden tanssijat Mitja Pilke ja Emma Kantelinen opastavat Karjalaisten tanssien maanituksiin.

Jutajaiset huipentuu lauantai-iltana Pohjoista Folkia!-konserttiin, joka kokoaa pohjoisen taitajat yhdelle näyttämölle. Illan aikana esiintyy useampi Siepakoiden kansantanssiryhmä, Sirkus Taika-Aika, Santasport Tanssi, Kaisa Ristiluoma, Hehku sekä Rällä.

Ennen syyskuuta Jutajaisten tunnelmaan päästään Rovaniemen kylillä. Elokuussa Hirvaalla ja Tennilässä järjestetään kyläfestarit, joissa on lasten työpajoja, kylien omien osaajien esittäytymistä sekä Sirkus Taika-Ajan ja Siepakoiden esityksiä.

Tutustu Jutajaisten ohjelmistoon osoitteessa www.jutajaiset.nuorisoseurat.fi ja seuraa tapahtumaa myös Facebookissa sekä Instagramissa.

Jutajaisten järjestäjänä toimii Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimisto. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa. Suomen Nuorisoseurat on maamme merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija.