Harrastajateatterikesää ei järjestetä 2020

Suomen Harrastajateatteriliitto ja Jyväskylän kaupunginteatteri ovat kokouksessaan 3.6. päättäneet, että Harrastajateatterikesä -festivaalia ei järjestetä vuonna 2020 johtuen koronavirustilanteesta. 

– Raskain mielin ja ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa tapahtuma joudutaan peruuttamaan, toteaa tapahtuman vastaava tuottaja Mari Saarinen.
– Tapahtuman johtoryhmä teki ratkaisun yhteiskuntavastuun näkökulmasta tilanteessa, jossa kukaan ei voi sanoa mikä epidemiatilanne on elokuun lopulla, Saarinen jatkaa.

 – Positiivisena uutisena voidaan kuitenkin kertoa, että Suomen Harrastajateatteriliitto ja Jyväskylän kaupunginteatteri suuntaavat yksissä tuumin katseen tulevaisuuteen. – Olemme solmineet jatkosopimuksen tapahtuman järjestämisestä Jyväskylässä vuosina 2021-2025, kertoo Saarinen. Festivaali muutti Jyväskylään vuonna 2016 ja on kotiutunut kaupunkiin hyvin. Seuraava Harrastajateatterikesä järjestetään elokuussa 2021.

Suomen Harrastajateatteriliitto jakaa vuoden 2020 järjestelyistä vapautuneita varoja tuotantoavustuksina liiton jäsenkentälle. Tapahtumaan valituksi tulleet esitykset ja ryhmät tullaan esittelemään peruutuksesta huolimatta.

.