Harrastajateatterikesän 2020 hakuaika alkaa

Kuvassa tuolirivi

Vuoden 2020 Harrastajateatterikesän hakuaika on käynnissä 15.2.-15.3. Tapahtumaan haetaan esitystallenteella hakuaikana. Valinnat tämän vuoden ohjelmistoon tekee ohjaaja Taava Hakala.

Tapahtumaan valitaan 6-8 esitystä ja ne nähdään Jyväskylän kaupunginteatterilla 21.-23.8. Harrastajateatterikesä järjestetään jo viidettä kertaa Jyväskylässä, ja kokonaisuudessaan 47. kerran.

Raadissa Seppo Honkonen, Jukka-Pekka Mikkonen ja Jaana Pesonen

Seppo Honkonen on teatteriohjaaja, lavastaja ja dramaturgi. Honkonen kertoo uskovansa positiivisen yhdessä tekemisen voimaan. ”Luova ja turvallinen työskentelyilmapiiri mahdollistaa freesien ja uskaliaidenkin esitysten tekemisen”, Honkonen kiteyttää.  Uransa aikana Honkonen on työskennellyt ohjaajana muun muassa Kouvolan, Mikkelin, Porin, Rovaniemen, Vantaan ja Varkauden teattereissa, sekä Joensuun, Lappeenrannan, Rauman ja Vaasan kaupunginteattereissa. Jyväskylän Kaupunginteatterissa hänen ohjauksiakin on nähty, kun vuonna 2018 pienellä näyttämöllä pyöri Mielipuolen päiväkirja.Jukka-Pekka Mikkonen valmistui näyttelijäksi 1998 Teatterikorkeakoulusta. Hän toimi ensimmäiset vuotensa freelancenäyttelijänä Helsingissä ja Tampereella. Vuodesta 2006 alkaen hän on ollut kiinnitettynä näyttelijänä Jyväskylän kaupunginteatterissa. Mikkonen palkittiin 2018 Vuoden teatteriteko – palkinnolla. Näyttämöuransa aikana hän on toiminut lisäksi tv- ja radiotuotannoissa, sekä moninaisesti alan muissa töissä. Tällä hetkellä näyttelijäntyössä Jukka-Pekkaa kiinnostaa esityksessä tapahtuvan läsnäolon erilaiset ja erinomaisen hienosyiset erot. Esimerkiksi kuinka paljon onkaan luettavissa näyttelijästä, joka esittää, pudottaa roolinsa, pyrkii takaisin hahmoon, johon ei usko. Minkä osan tästä katsoja voi erottaa ja minkä katsoja hyväksyy osana esitystä.

Jaana Pesonen on helsinkiläinen freelance -näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri, joka näytellyt vuodesta 1989 muun muassa lukuisissa kaupunginteattereissa sekä kiinnitettynä näyttelijänä että vierailijana. Tällä hetkellä Pesosen voi myös bongata sairaalasarjan ´Syke´ ylilääkäri Marjut Blomin roolista ja TV -töitä on kertynyt myös esimerkiksi ääninäyttelijänä dokumenteista ja animaatiosarjoista. ”Ehkä kiinnostavimmaksi asiaksi minulle teatterissa nousee se, mitä ihmisten välillä, repliikkien alla ja välissä tapahtuu. Että näkee ihmisten vaikuttuvan toisistaan ja tilanteista, joissa he kamppailevat. Riippuu myös paljon valitusta tyylilajista, mitkä keinot iskevät; tietynlainen kohtuuttomuus ja röyhkeys ovat myös joskus koukuttavaa katsottavaa”, kertoo Pesonen.

Tapahtuman raati katsoo kaikki ohjelmistoon valitut esitykset ja antaa niistä palautetta ryhmille esitysten jälkeen. Raadin tehtävänä on myös jakaa nähdyn ohjelmiston kesken kunniamainintoja sekä kannustusrahaa yhteensä 1000 euroa sunnuntain päätöstilaisuudessa. Tapahtuman ohjelmisto julkaistaan toukokuussa. Tapahtuman järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa.

Lisätietoja: 

Mari Saarinen

Tuottaja

Suomen Harrastajateatteriliitto

050-4682138

mari.saarinen@shtl.fi

Kuva: Eija Jokilahti