Harrastukset ovat osa unelmaa!

”Menin ensimmäistä kertaa nuorisoseuran tanhuharjoituksiin 7-vuotiaana. Ryhmän ohjaaja pyysi meitä muodostamaan piirin. Muistan vieläkin, miten mukavalta tuntui, kun vieruskaveri otti kädestä kiinni. Ajattelin, että haluan olla tässä aina. Siitä alkoi matka, joka jatkuu vieläkin. Ollaan edelleen ystäviä ja yhteisessä piirissä, vain laajemmassa sellaisessa.” Miia, 26 v.  

Nuorisotyön viikon teemana on nuorten hyvinvointi 
Nuorisoseurat on mukana valtakunnallisessa nuorisotyön viikossa 7.-13.10.2019. Tänä vuonna teemana on nuorten mielenterveys ja hyvinvointi.  

Kasvua ihmisenä ja yhteisön jäsenenä  
Nuorisoseuroissa harrastukset ovat osa unelmaa ja ovet pidetään auki kaikille. Nuorisoseurohin kuuluu jäseniä vauvasta vaariin ja toimintaan on helppo tulla. Kannustamme toinen toisiamme tunnistamaan myös osallistumisen esteitä ja luomme uusia tapoja tulla mukaan. Eri-ikäisten kanssa yhdessä toimiminen vahvistaa hyvinvointia ja harrastuksista voi viritä henkilökohtaisia kasvutarinoita, joiden avulla löytää oman paikkansa elämässä.  

Harrastuksissa on mahdollisuus harjoitella niitä taitoja, joita tarvitsee myös muualla yhteiskunnassa. Niissä yhdistyvät unelmat ja itsensä kehittäminen. Kulttuurisen nuorisotyön keskiössä on yksilön kasvu osana yhteisöä. Taiteesta saadut kokemukset vahvistavat lapsen ja nuoren itseluottamusta. Kulttuurisessa nuorisotyössä taide nähdään sekä itseisarvona että kasvun välineenä. 

On merkityksellistä kuulua johonkin 
Nuorisoseurat on kuin supermarket, jonka hyllyiltä löytyy melkein mitä vain. Paikallisissa nuorisoseuroissa pyritään löytämään jokaiselle halukkaalle mieluista tekemistä. Tekeminen voi olla rentoa tai tavoitteellista. Se voi olla kulttuuria tai liikuntaa, ohjattua tai omatoimista: tanssia, teatteria, improa, Luova lava -toimintaa, sirkusta, musiikkia tai liikuntaa. Harrastaminen voi olla myös vapaaehtoistyötä, talkoita, tapahtumia, leirejä tai erilaisten projekteja.   
 
Tärkeintä on se, että kaikki pääsevät mukaan. Lupaamme, että pidämme ovet auki. Nuorisoseuratoiminta kuuluu kaikille, olitpa sitten lapsi, nuori tai aikuinen.  Tervetuloa hyvään seuraan!  

Kuva Keski-Suomen Luova lava -leiriltä, kuvaaja Riku Suonio.