Harrastustoiminnan seminaari torstaina 7.10. Helsinki – kanavalla

Kuvassa harrastajia eilen ja tänään.

Miten koronavuosi vaikutti lasten ja nuorten harrastamiseen? Miten kotitausta vaikuttaa harrastamiseen? Millaisia hyvinvointivaikutuksia harrastamisella on?  

Nuorisoseuraliikkeessä on harrastettu erilaisia kulttuurillisia ja liikunnallisia lajeja läpi pitkän 140-vuotisen historian. Harrastustoiminnalla on paljon erilaisia hyvinvointivaikutuksia, ja itse tekeminen on monin tavoin merkityksellistä. 

Järjestämme 140-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi seminaarin harrastustoiminnan ajankohtaisista teemoista. Torstaina 7.10. klo 10.00 – 12.30 järjestettävässä tilaisuudessa on luvassa nuorisotutkija Mikko Salasuon puheenvuoro harrastamisesta korona-aikana. Erilaisia näkökulmia harrastamisen kulttuuriin saadaan muun muassa opetus-ja kulttuuriministeriön Henni Axelinin, musiikinopettaja ja nuorisoseura-aktiivi Mika Jämsän sekä Helsingin kaupungin lastenkulttuuripäällikön Pirjetta Mularin toimesta.  

Seminaarin päättää paneelikeskustelu harrastamisen erilaisista merkityksistä. Keskustelussa on mukana nuoret harrastajat Elsa Weckström ja Mikko Hyypiö, aluepäällikkö Tiina Hörkkö Helsingin kaupungilta, nuorisotutkija Mikko Salasuo sekä nuorisoseura-aktiivi ja ohjaaja Merja Skyttä nuorisoseura Rajan Nuorista avaamassa harrastamisen merkitystä ja kokemuksia Suomen mallista.  

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa ja se striimataan Helsinki-kanavalle, josta tilaisuutta voi seurata maksutta.  

HUOM! Teknisistä ongelmista johtuen tilaisuuden suora striimaaminen Helsinki-kanavalle ei onnistunut. Tilaisuuden tallenne julkaistaan kuitenkin myöhemmin. Olemme pahoillamme. Kerromme heti, kun tallenne on nähtävillä.

Seminaarin avaavat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sekä Helsingin kaupungin apulaispormestari Paavo Arhinmäki.  

Lisätietoa ja koko ohjelma löytyy täältä: www.nuorisoseurat.fi/tapahtumat/seminaari  

Voit osallistua keskusteluun seminaarista sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteilla #ns140v, #nuorisoseurat140v ja #puhutaanharrastamisesta 

Lämpimästi tervetuloa kuulolle!  

Lisätietoja:  

Harrastustoiminnan toimialajohtaja Iija Filén 

iija.filen@nuorisoseurat.fi, puh. 045 633 6944. 

Voit lukea lisää Nuorisoseurojen juhlavuodesta osoitteessa www.nuorisoseurat.fi/juhlavuosi