KOUTA -harrastajateatterifestivaali 27.-29.9. Tervolassa

KOUTA on uudeksi muotoiltu pohjoisen harrastajanäyttämöiden tapahtuma, joka luo jatkumoa suositulle Posion Teatterihelinät -tapahtumalle. Tapahtuma järjestetään 27.-29.9. Tervolassa.

KOUTA-tapahtuma on jokavuotinen. Syksyisin järjestetään joko koulutuspainotteinen tapahtuma tai pohjoisen harrastajateattereiden katselmus. Syksyn 2018 koulutustapahtuma Rovaniemellä osoitti yhteen tulemisen tarpeellisuuden, sillä kaikki työpajat olivat täynnä.

Syksyllä 2019 vuorossa on festivaali, jossa kullekin katselmukseen valitulle näyttämölle nimetään sisarnäyttämö esitysten vertaisarviointia varten. Jokainen katselmusesitys saa myös ammattilaisraadilta arvion esityksestään.

KOUTAAN odotetaan harrastajateatterilaisia ympäri pohjoista Suomea, joten se tuonee syyskuun viikonlopuksi melkoista vipinää maaseutukunnan kylänraitille. Esitysten pääpaikkoina ovat Tervolan Nuorisoseura ja Lapinniemen koulun juhlasali. Tapahtumassa pyritään huomioimaan erityisesti tervolalaisuus mm. siten, että kaikissa esityksissä tehdään näkyväksi jossain muodossa paikkakunnan tunnetut ikonit lehmä, ämpäri ja kurki.

KOUTA-harrastajateatterifestivaalin hakuaika on 15.4.–15.5.2019. Hakulomakkeeseen tästä!

Koudan pääjärjestäjänä toimii Sivistysliitto Kansalaisfoorumi yhteistyössä Tervolan kunnan ja Tervolan Nuorisoseuran kanssa. Suomen Nuorisoseurat toimivat yhteistyötahona sekä myös Suomen Harrastajateatteriliitto, Kemin kaupunginteatteri sekä Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri.

Seuraa KOUTAA somessa #teatterikouta

Koutan viralliset nettisivut kansalaisfoorumi.fi/kouta