Kokoamme uutta nuorten vaikuttajaryhmää – Ensimmäinen kokoontuminen Nuorisoseurafoorumissa

Mitä?
Nuorisoseurat kokoaa nyt uutta valtakunnallista nuorten vaikuttajaryhmää. Tavoitteenamme on sparrata nuoria kohti vaikuttajana toimimista omassa nuorisoseurassa, maakunnallisella tai valtakunnallisella tasolla. Haluamme tarjota eväitä luottamushenkilönä toimimiseen, päätöksenteon rakenteiden hahmottamiseen ja tuloksekkaaseen vaikuttamiseen. Tuemme nuorisoseurapolulla ja vahvistamme yhteisöllisyyttä ryhmässä!

Kenelle?
Ryhmä on tarkoitettu 15-25-vuotiaille vaikuttamisesta, järjestötoiminnasta ja luottamushenkilönä toimimisesta kiinnostuneille nuorille. Mitään aiempaa kokemusta nuorilla ei tarvitse olla, pelkkä innostus riittää, rohkeasti vain mukaan! Ryhmään pyritään saamaan kaksi osallistujaa jokaisesta maakunnasta. Aluetoimisto päättää valinnoista, mikäli halukkaita on alueelta enemmän kuin kaksi.

Milloin?
Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on Jyväskylässä 25.-.26.5.2019 Nuorisoseurafoorumin yhteydessä. Ryhmään ilmoittaudutaan mukaan 30.4. mennessä.

Miksi mukaan?
Aiemmista ryhmistä saamamme kokemuksen perusteella nuorten omaan verkostoon kuuluminen on tuonut uusia ystäviä ja verkostoja, inspiroinut vaikuttamaan ja antanut valmiuksia hakeutua vaativiinkin luottamustehtäviin järjestön eri tasoilla. Se on lisännyt nuorten tietoisuutta nuorisoseuratoiminnasta ja vaikuttamisesta ylipäätään. Myös mukana kulkeneet sparraajat ovat muodostuneet nuorille tärkeiksi avunantajiksi ja tukijoiksi.

Miten mukaan?
Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan ilmoittaudu omaan aluetoimistoosi tai ota yhteyttä alla oleviin yhteystietoihin. Ilmoittautumiset tulee tehdä liittoon 30.4. mennessä.

Mihin sitoudun?
Tavoitteenamme on luoda ryhmä, joka voi toimia jopa koko kolmivuotiskauden ajan seuraavaan Nuorisoseurakokoukseen 2021 asti. Ryhmä kuitenkin itse sopii ensimmäisessä kokoontumisessa sen seuraavista kokoontumisista ja yhteydenpitotavoista ja siitä, miten ryhmä toimii ja mihin sen jäsenet haluavat sitoutua. Ajatuksenamme kuitenkin on, että Jyväskylän tapaaminen on lähtölaukaus jollekin, ei ainut kokoontuminen.

Ensimmäisen kokoontuminen
25.-26.5.2019 Jyväskylä, Scandic Laajavuori

Ohjelma
la 25.5.2019
11.00 aloitus ja lounas
12-18 omaa ohjelmaa
18-21 ilallinen ja iltaohjelmaa

su 26.5.2019
8.00 aamiainen
9.30-11.00 osallistuminen Nuorisoseurafoorumin valinnaiseen työpajaan
11.00 lounas
12.00 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kevätkokouksen seuraaminen ”selostettuna” toisessa tilassa
15.00 kahvit ja kotiin

Liitto kustantaa kaksi nuorta / maakunta ensimmäiseen kokoontumiseen.
Osallistumispaketti sisältää ohjelman, majoituksen la-su (2hh), ruokailut ja matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

Lisätietoja

Henna Liiri, vs. toimialajohtaja, seuratoiminnan tuki
044 207 3072, henna.liiri@nuorisoseurat.fi

Riina Kylmälahti, suunnittelija, harrastustoiminnan tuki
040 772 1609, riina.kylmalahti@nuorisoseurat.fi