Kouta –harrastajateatteritapahtuma Ivalossa 3.-5.11.2023 

Harrastajateatteritapahtuma Kouta toteutuu jälleen tänä vuonna Ivalossa 3.-5.11.2023. Tapahtuman suunnittelu on hyvällä alulla ja viikonloppu kannattaakin jo varata kalentereihin. Tervetulleita ovat niin uudet kuin vanhat festarikävijät!

Vuosittain järjestettävä tapahtuma on vuorovuosin koulutustapahtuma tai harrastajateatterikatselmus, joka tuo yhteen teatteriharrastajia ympäri pohjoista Suomea virkistymään ja oppimaan yhdessä. Kouta pyritään järjestämään aina vaihtuvassa Lapin kunnassa, jossa paikalliset teatteriharrastajat saavat osallistua aktiivisesti tapahtuman luomiseen ja läpivientiin antaen sille oman mausteensa.

Tänä vuonna vuorossa on jälleen koulutuspainotteinen tapahtuma, jonka yhteydessä nähdään myös teatteriesityksiä ja muuta oheisohjelmaa. Mukana on myös Koutan vuosittain jakama Lappilainen 
harrastajateatteritekopalkinto.

Seuraa Kouta -tapahtumaa facebookissa, niin pysyt ajantasalla tapahtumasta!

Koutacoach palveluksessanne! Lapissa koutsaamista teatteriväelle

Tänä vuonna Kouta-koulutustapahtuma kehittää konseptiaan. Taikelta saadun apurahan turvin päästään kokeilemaan varsinaisen koulutusviikonlopun oheen uutta Koutacoach -koulutusmallia, jonka avulla harrastajateattereiden on mahdollista saada huokeasti Koutacoach vierailemaan omalle paikkakunnalleen valmentamaan ryhmäänsä.

Coachin vierailu räätälöidään aina kunkin harrastajateatterin tarpeiden ja toiveiden mukaan. Vierailu on oiva mahdollisuus kehittää oman ryhmän toimintaa ja osaamista ”kotiin toimitettuna”. Vinkkejä ja apua voi saada esimerkiksi esityksen valmistamiseen, ohjaamiseen ja ohjaajuuden tukemiseen, tai vaikka näyttelijäntyön eri osa-alueisiin.

Kouta-coachausta on koepilotoitu tänä keväänä kolmella pohjoisen paikkakunnalla erittäin ylistävin tuloksin. Yhdessä ryhmässä valmennus keskittyi ryhmäytymiseen ja improvisaatioon, toisessa juuri valmistuvan esityksen viimeistelyyn ja kolmannessa kesäteatteriproduktion käynnistysvaiheessa käsikirjoituksen ja kohtauspohjien rakentamiseen. Kaikki ryhmät kokivat valmentajan käynnin esitystä ja toimintaa kehittävänä.

Kouta-coachin vierailu maksaa ryhmälle 100€ (sis. kaiken), ja nyt on mahdollisuus varata valmentaja. Toimi näin: Rohkeasti sähköpostia tulemaan osoitteeseen koutatapahtuma@gmail.com, niin soitellaan ja sovitaan sopiva ajankohta ja valmennuksen aihe. Valmentaja on teatterin ammattilainen joko lähialueeltasi tai Rovaniemeltä, ja koetamme saada valmentajan mahdollisimman monen ryhmän avuksi.

Mukana järjestämässä Koutaa 2023: Suomen Harrastajateatteriliitto, Suomen Nuorisoseurat ja Opintokeskus kansalaisfoorumi, Ivalon kulttuuritoimi ja harrastajateatteri iValoiset