Nuorisoseurat mukana Harrastajateatterikesän 50-vuotisjuhlassa 

Seinäjoella aloittanut ja nyt jo kahdeksatta vuotta Jyväskylässä järjestettävä Harrastajateatterikesä juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan 18.–20.8. Suomen Nuorisoseurat on toiminut tapahtuman järjestelyissä alkuajoista alkaen vastaten tapahtumasta kokonaisuudessaan 1980-luvulla. Nykyisin tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Harrastajateatteriliiton ja Kansalaisfoorumin kanssa. 

Harrastajateatterikesässä nähdään tänä vuonna kuusi laadukasta esitystä, jotka on valinnut freelencenäyttelijä, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Misa Palander. Valintojen perusteena on käytetty ajatusta nostaa vähemmistöt valokiilaan. Ohjelmistoon voi tutustua täällä

Elokuinen Jyväskylä tarjoaa teatterin ystäville nautinnollisen ja täyteläisen viikonlopun. Kiinnostavien esitysten lisäksi tarjolla on oheisohjelmaa, mm. esitysten jälkilöylyjä, joissa yleisö voi keskustella koetuista esityksestä valitsijan johdolla. Nuorisoseurat tuottaa viikonloppuun perjantain improkisat ja sunnuntain keskustelutilaisuuden.  

Jälkilöylyissä katsojat pääsevät keskustelemaan esityksistä valitsijan kanssa. Kuvassa vuoden 2022 valitsija Jenni Kokander avaa valintojaan yleisölle vuoden 2022 tapahtumassa.

Perjantain improkisa on järjestävien tahojen mittelö, johon Nuorisoseurat on haastanut Kansalaisfoorumin ja Harrastajateatteriliiton timantinkovat joukkueet. Joukkueet koostuvat järjestöjen työntekijöistä ja hallituksen jäsenistä, joista osalle kisa taitaa olla ensimmäinen kosketus improvisaation lumoavaan maailmaan. Joukkueissa on jäseniä aivan järjestöjen johtoportaasta alkaen, joten tätä heittäytymistä kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan kaupunginteatterin lämpiöön perjantaina 18.8. kello 20.00 alkaen. Improkisojen isäntinä toimii Sami Sivonen ja Tero Sarkkinen. 

Sunnuntaina pysähdytään hetkeksi kesäteatterin äärelle, kun keskustelutilaisuudessa ”Mitä kuuluu kesäteatteri?” kello 14.00 alkaen ruoditaan tämän suomalaiskansallisen helmen nykytilaa ja tulevaisuutta. Keskustelussa on mukana mm. teatterikriitikko, ohjaaja, näyttelijä, käsikirjoittaja Anna-Mari Laulumaa, Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissin 40-vuotis historiikin kirjoittanut Julius Juutistenaho, nuori teatterinharrastaja Anton Linja ja Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistyksen puheenjohtaja Timo Piiparinen. 

Harrastajateatterikesä tuo näyttämölle hienon kattauksen suomalaista teatteriosaamista.

Jyväskylän Harrastajateatterikesä on koko teatterikansan kohtaamispaikka. Ota 50-vuotisjuhlat kesän ohjelmistoosi ja tule nauttimaan hienosta teatterista, mahtavasta seurasta sekä unohtumattomasta tunnelmasta ja elämyksistä! 

www.harrastajateatterikesa.fi 

Kuvat: Eija Liukkonen