Luova lava ohjaajilla on leirillä monia tehtäviä

Vuonna 2021 Luova lava-leirien teemana on Jännittävät juuret, joka juhlistaa nuorisoseuraliikkeen 140-vuotista taivalta. Päiväleirit kokoavat yli 1000 lasta monitaidetoiminnan pariin eri puolelle maata. Järjestöön onkin palkattu noin 200 ohjaajaa, jotka toteuttavat 63 Luova lava leiriä 25 paikkakunnalla. Tässä yhden ohjaajan terveiset Saimaan Nuorisoseurojen alueelta.

”Tervehdys kaikille!
Olen Mimmi Lindström, Nuorisoseura Rajannuorten tanssija, ja minut saatiin mukaan huikealle Luova Lava -leirille Ylämaalle! Ylämaalle minä eksyin Lappeenrannasta saakka, ja tulin leirille apuohjaajan rooliin ja tässä pieni kurkistus leirimatkan varrelle, Santerin Salaisuuksien luokse!

Luova Lava -leiri pidettiin Ylämaan nuorisotalolla ja viikon varrella oli toinen toistaan kummallisempia tilanteita ja hauskoja yhdessä tehtyjä tarinoita ja tansseja. Jokainen leiriläinen – sekä tietysti ohjaajat – ovat saaneet mukavia muistoja matkaansa ja tulevat muistamaan huikean yhteisen leirimme vielä pitkän aikaa! Leirin mieleenpainuvimpia tilanteita on ollut mm. ameebat ja evoluutio -leikki, “Jutta” ja räjähtävät puut, sekä tietysti Marttalaan kiertävä rastirata. Jokainen päivä leirillä on aina uusi ja tuntematon, emmekä voi ennustaa minne pääsemme päivän myötä.

Joskus ohjaajat laittavat päälleen silinterihatut ja pitkät punaiset viitat, ja odottelevat leiriläisten saapumista
torikatoksessa 27-asteen helteessä. Joskus taas saatamme miettiä kovaan ääneen “Kuka rikkoi nuorisotalon ikkunan”, tai pelätä ja juosta hyttysiä karkuun henkihieverissä! Kaiken kaikkiaan leirillä on ollut mahtavaa! Hauska ja yhdessä toimiva leiriporukka sekä mukavat, monikäyttöiset tilat tarjosivat meille monenmoista tapahtumaa, musiikkia, kädentaitopajoja ja hauskoja leikkejä.

Leiri päättyi huikeaan Hetki Taiteilijana -esitykseen, joka herätti suuria tunteita yleisössä ja tarjosi naurua katsoville vanhemmille ja sukulaisille. Esitys kokosi yhteen monia leirillä opittuja taitoja: tanssia, teatteria ja musiikkia, sekä esiintymisen perustaitoja. Esityksestä nautittiin hyvin paljon, ja yleisön aplodit raikasivat sen päätyttyä!
Toivottavasti näemme vielä tulevilla leireillä – ainakin sosiaalisen median kautta” toivoo ohjaaja Mimmi.