Materiaalipankki etäharrastamisen tueksi

Nuorten adjektiivit lappuja pöydällä

Etäharrastamisen materiaalipankki on Nuorisoseurojen ohjaajien käytössä 

“Olen iloinen siitä, että vaikka Korona-viruksen aiheuttama poikkeustilanne kehittyi varsin nopeasti keväällä, saatiin harrastustoimintaa jatkettua hyvinkin nopeasti. Heti alkoi tapahtumaan asioita, jotta toiminta ei lakkaisi kokonaan, vaan saataisiin pidettyä kosketus harrastuksen pariin myös poikkeusaikoina” kertoo tanssinopettaja Eetu Laitinen 

Ohjaajat ovat toiminnan tukipilareita ja kulmakiviä, ilman heitä ei olisi harrastustoimintaa. Heillä on ollut hyvin monipuolisia ja luovia keinoja pitää yhteyttä harrastajiin ja innostaa toimintaan Korona-kevään aikaan. Nuorisoseurojen virtuaaliset ohjaajien olohuoneet ja tapaamiset ovat olleet suosittuja keskusteluryhmiä tässä uudessa tilanteessa, jossa monet kaipaavat tuttua yhteisöä ja erityisesti ohjaajilla on kova ikävä harrastajia, jotka nyt toimivat etänä. 

Etäharrastamisen tueksi on nyt luotu materiaalipankki Nuorisoseurojen etätoimintaan, jonne ohjaajat voivat viedä omaa materiaaliaan ja toisaalta nähdä muiden tuottamia materiaaleja. Materiaalipankissa oleva aineisto on vapaasti kaikkien käytössä. Omaa materiaalia voit viedä pankkiin joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen harrastustoiminta@nuorisoseurat.fi tai pyytämällä oheisella sähköpostilla käyttöoikeuden suoraan tiedostoon. 

Huomioithan pankkiin viedessäsi tekijänoikeudet eli linkkejä esimerkiksi Youtube –tiedostoihin voit laittaa, mikäli käyttö on vapaata.  

Haluamme välittää kiitokset Nuorisoseurojen suurenmoiselle ohjaajajoukolle ja toivottaa kaikille voimia ja jakamista poikkeustilan haasteisiin. Eteenpäin kuljentaan ja yhdessä selvitään, suuri yhteisömme on täynnä tekemisen riemua! 

Harrastustoiminnan osaamiskeskus 

Iija Filén, toimialajohtaja ja Riina Kylmälahti, suunnittelija 

www.nuorisoseurat.fi