Miten voimme auttaa ukrainalaisia?

Kuvassa auringonkukkapelto

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan on kulunut jo yli viikko, ja tilanne kiristyy. Samaan aikaan ihmisten auttamisenhalu on kasvanut merkittävästi, ja ukrainalaiset ovat saaneet lahjoituksia eri puolilta maailmaa ja ennen kaikkea humanitääristä apua. Monet haluaisivat auttaa sodasta kärsiviä ukrainalaisia konkreettisella tavalla.

Suomen Nuorisoseurat kannustaa kaikkia nuorisoseuralaisia auttamaan. Voit lahjoittaa Ukrainassa toimiville avustusjärjestöille kuten esimerkiksi Suomen Punaiselle Ristille, Unicefille tai Kirkon Ulkomaanavulle. Voit myös valmistautua auttamaan Suomeen sotaan pakoon saapuvia ukrainalaisia esimerkiksi vaate- ja muun tarvikeavun muodossa. Tätä työtä kannattaa tehdä yhteistyössä viranomaisten kanssa, joiden vastuulla esimerkiksi sotaa pakenevien majoittaminen on.

Täältä voit lahjoittaa SPR:lle

Täältä voit lahjoittaa Unicefille

Täältä voit lahjoittaa Kirkon ulkomaanavulle

Tuomitsemme Suomen valtion tavoin jyrkästi sotatoimet Ukrainassa ja toivomme sodan mielettömyyksien päättyvän välittömästi. Olemme mukana sekä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin kannanotossa, jonka voi lukea täältä sekä Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen kannanotossa, johon voi tutustua täällä.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Annina Laaksonen
puh. 040 726 7450
annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi