Nuoret nuorisoseuravaikuttajat kokoontuvat valtakunnalliseen tapaamiseen Helsinkiin

Kuvassa nuoria vaikuttajia istumassa pöydän ympärillä.

Nuoret nuorisoseuravaikuttajat on Erasmus plus -ohjelmasta rahoitettu nuorten osallistumishanke, jonka tavoitteena on kasvattaa nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja.

Tänään perjantaina käynnistyvä valtakunnallinen tapaaminen tuo yhteen kuuden alueellisen ryhmän nuoria. He ovat iältään 15–25-vuotiaita. Helmikuussa käynnistynyt Nuoret nuorisoseuravaikuttajat -ohjelma järjestää sekä alueellisia että valtakunnallisia tapaamisia nuorille hankkeen puitteissa. Nuorten on mahdollista lähteä myös kansainvälisiin ryhmävaihtoihin sekä osallistua Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuuksien järjestämiseen.

Tämän viikonlopun ohjelmassa on luvassa Yleisradion vuorovaikutuspäällikkö Sami Koiviston puheenvuoro siitä, miten YLE:n vuorovaikutus yleisön kanssa toimii, ja miten valtakuntamme ykkösmedia tavoittelee nuoria kohderyhmiä. Koivisto avaa myös Yleisradion yhteiskunnallista roolia sekä yleisövuorovaikutuksen pelisääntöjä.

Lauantaina nuoret paneutuvat puheenpitämisen saloihin Ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Lasse Pipisen johdolla. Hän avaa puheenvuorossaan teknisten puhetaitojen lisäksi sitä, miten puheella ja sanavalinnoilla voi vaikuttaa. Iltapäivällä nuoret perehtyvät Erätauko-dialogin kiehtovaan maailmaan Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikan puheenvuoron myötä. Nuoret käyvät tämän jälkeen keskustelua dialogimenetelmää hyödyntäen nuorten fasilitaattoreiden johdolla. Keskusteluja vetävät nuorten nuorisoseuravaikuttajien mentorit.

Sunnuntain ohjelmassa on kokoustekniikkaa sekä muita hyödyllisiä yhdistystaitoja, ja niiden saralla nuoria innostaa Suomen Nuorisoseurojen kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turunen. Nuoret ideoivat myös tulevia kansainvälisiä nuorisovaihtoja sekä tutustuvat Nuori Kulttuuri -toimintaan sekä Nuori Kulttuuri Talks -konseptiin kulttuurisen nuorisotyön suunnittelija Johanna Hurmeen johdolla.

Mukana viikonlopussa ovat Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen sekä hanke- ja kumppanuuspäällikkö Riina Kylmälahti. Isossa roolissa ovat myös nuorten vaikuttajien mentorit, jotka ovat aiemmassa Nuoret vaikuttajat -toiminnassa mukana olleita nuoria. He toimivat alueryhmien ”isosina” ja johtavat aluetapaamisia yhdessä Nuorisoseurojen aluetyöntekijöiden kanssa.

Lisätietoja:
Henna Liiri-Turunen
puh. 044 207 3072
henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi