Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021 antaa tilan nuorille

Porista 21.-22.5.2021 lähetettävä Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021 nostaa esiin nuoret, taiteen ja taiteen vaikutukset nuorten hyvinvointiin. Suomen suurin nuorison taidetapahtuma viedään ensimmäisen kerran sen yli viisikymmenvuotisen historian aikana verkkoon.

-Olemme valmistelleet tapahtumaa kolmisen vuotta ja luonnollisesti maailmanlaajuinen pandemia on haastanut meitäkin miettimään eri skenaarioita tapahtuman mahdollistamiseksi, toteaa Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen

-Pelkän striimaamisen sijaan meille on tärkeää rakentaa vuorovaikutuksellisuutta myös digitaalisilla alustoilla, ja tässä olemme mielestäni onnistuneet erinomaisesti. 

Discord-alustalle rakentuvan digifestivaalin kulmakiviä ovat Workshopit, Rap Corner, Nuori Kulttuuri Talks ja Digistage, joissa opitaan, puhutaan, tehdään ja tunnetaan – rohkeasti ja aidosti. 

Tapahtuman avajaiset ja päättäjäiset sekä osa taiteen hyvinvointivaikutuksia ruotivista Nuori Kulttuuri Talks keskusteluista striimataan livenä Porin Promenadisalista. Myös kulttuuritalo Annis on valjastettu Digifestivaalin keskuspaikaksi. Digitaalisuus antaa tapahtuman sisällölle rajattomat mahdollisuudet. 

-Olemme tekemässä jotain täysin uutta ja maailmanlaajuisestikin uniikkia. Kaukaisin työpaja vedetään livenä Brasilian Rio de Janeroista ja Digistagelle tuotetaan sisältöä esimerkiksi Tunisiasta, iloitsee Saarinen.   

Perjantaista lauantaihin kestävä tapahtuma on avoin kaikille nuorille. Osallistuakseen tarvitaan joko älypuhelin tai tietokone ja internetyhteys. Workshoppeihin on pieni osallistumismaksu, ja osa keskustelutilaisuuksista on suljettuja, muutoin tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. 

Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Porin kaupungin ja laajan yhteistyöverkoston kanssa.  

 
OHJELMANOSTOJA

Workshopit tarjoavat oppia sekä vasta-alkajille että harrastuksessaan pidemmälle ehtineille. Kahden tunnin aikana pääsee hiomaan taitojaan eri taidelajien parissa. Tarjolla on mm. teatteria, katutanssia, sambarytmejä ja elokuvaa. Workshopien hinta on 7 euroa ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen. 

Rap Cornerissa kolme alan arvovaltaista tuomaria (Yeboyah, MC Kajo ja tuottaja & DJ Mel-3) arvioivat ja antavat palautetta esiintyjien lähettämistä esityksistä suorassa lähetyksessä. Kokonaisuuteen on valikoitu esikarsintojen kautta 10 esitystä, joista myös osallistujat voivat äänestää suosikkiaan. Monsp Records & HMC Publishing tarjoavat yhdelle Rap Corneriin valituista rap-artisteista mahdollisuuden päästä äänittämään kappaleensa HMC:n studiolle. Kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä RAP SM:n kanssa. 

Nuori kulttuuri Talks on tuore nuorten rakentama keskusteluareena taiteen ja kulttuurin äärellä. Keskustelujen keskiössä on nuorten hyvinvointi tasa-arvon, mielenterveyden, kasvun ja kulttuurivaikuttamisen näkökulmasta.  

Digistagelle on kerätty suuri joukko nuorten tekemiä eri taiteenalojen esityksiä: elokuvia, runoutta, sanataidetta, musiikkia, niksivideoita, teatteria ja tanssia. Kaikesta tapahtuman aikana nähdystä ja koetusta käydään keskustelua Discordin Leirinuoriolla. 

www.nuorikulttuuri.fi/festival