Nuori Kulttuuri Festival Kuopiossa toukokuussa 2023

Nuori Kulttuuri Festival Kuopio 2023 on monitaiteinen nuorten taidetapahtuma, joka koostuu esityksistä, työpajoista, katutaiteesta ja monenlaisesta ohjeisohjelmasta. Festivaalipäivät ovat 25.-28.5.2023.

Festivaali tuo kaupungin kaduille ja tiloihin nuorten tekemää taidetta sen kaikissa muodoissa. Laajan yhteistyöverkoston kannattamana Kuopiossa nähdään nuorten taideharrastuksen läpileikkaus ja puhuttavimmat trendit vuonna 2023. Tapahtuma rakentuu kirjaimellisesti nuorilta nuorille.

13-20 -vuotiaille nuorille avautuu mahdollisuus hakea mukaan festivaaleille. Tapahtumaan voi osallistua kaikilla taiteenlajeilla joko esiintyjänä tai kokijana. Hausta tiedotetaan Nuori Kulttuurin kanavissa ensi syksyn aikana.

 ”On mahtavaa lähteä tekemään suurta nuorisotapahtumaa kaupunkiin, jossa jo tehdään hienoa kulttuurista nuorisotyötä. Tavoitteenamme on yhteisen tapahtuman kautta lisätä alan tunnettuutta ja saada toimijoiden katseet kääntymään ensi kevääksi Kuopioon.”, toteaa Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen

Nuori Kulttuuri Festival on jatkumoa aina vuodesta 1947 järjestetyistä Nuorten henkisistä kilpailuista, jotka muuttuivat 1970-luvulla Nuorison taidetapahtumiksi. 2000 -luvun alussa toiminta on saanut nimekseen Nuori Kulttuuri. Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Nuori Kulttuuri -toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat.