Nuori Kulttuuri Talks puhuttelee Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla

Ensimmäinen Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestetään Verkatehtaalla Hämeenlinnassa syys-lokakuun taitteessa. Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Vaikuttajat järjestävät yhteistyössä Nuori Kulttuurin kanssa festivaaleilla suljetun Nuori Kulttuuri Talks -Erätauko-dialogin aiheesta Rahalla saa – vai saako? Rahan vaikutukset kulttuurin ja taiteen harrastamisessa lauantaina 1.10.2022 klo 12:30-14:30 Verkatehtaan Klassikot -tilassa.  

Keskustelemassa on niin nuoria taiteen ja kulttuurin harrastajia kuin myös politiikkoja ja taidekentän ammattilaisia. Keskusteluun otetaan mukaan myös muutamia festivaalikävijöitä. Keskusteluun laskeudutaan Aholan nuorisoseuran kesäteatterin Aatosta jaloa ja alhaista mieltä -teatteriesityksen kohtauksen avulla. Tilaisuutta fasilitoivat nuorisoseurojen nuorten vaikuttajien mentorit Sara Hänninen ja Mariia Pelttari. 

Yle ja Erätauko-säätiö kannustavat rakentavaan vuoropuheluun 

Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun. Festivaalin tarkoitus on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä toisistamme ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Osallistua voi myös katselemalla ja kuuntelemalla. Keskustelufestivaalin juontavat Yleltä tutut Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen, Aliisa Ristmeri ja Marleena Lammikko. 

Festivaali rakentuu kolmenlaisista keskusteluista: julkisista, luottamuksellisista ja pop up -keskusteluista. Festivaalin päälavalla järjestetään julkisia keskusteluja, jotka Yle myös välittää eri kanavien kautta. Festivaalialueella järjestettäviin pop up -keskusteluihin pääsevät osallistumaan kaikki festarikävijät. 

Tapahtuman järjestävät Hyvin sanottu -hanke eli Yle, Erätauko-säätiö ja Hämeenlinnan kaupunki yhteistyössä muiden hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.