Kalenoiden yhteisohjelmat 2023 ladattavissa tanssinriemu.fi-sivustolla

Lasten ja nuorten kulttuuritapahtuma Kalenat järjestetään Lappeenrannassa 8.–11.6.2023. Tapahtuma kokoaa lasten ja nuorten kansantanssiryhmät ympäri Suomen tanssimaan ja pitämään hauskaa yhdessä Saimaan rannalle.

Kalenoiden ohjelmassa on ensi kesänä tanssin yhteisohjelmien esitys "Minusta tuntuu kanssa". Torstaina 15.9. on julkaistu Kalenoiden 2023 yhteisohjelmien tanssit osoitteessa tanssinriemu.fi.

Tanssin yhteisohjelmat on suunniteltu taitotasoille A, B, C ja D. Tanssien koreografeina toimivat Béla Gazdag ja Siiri Suoniemi. Musiikista vastaa Maiju Laurila ja käsikirjoituksesta Minna Pasi. Tanssien ohjaamista varten Maiju Laurila on koonnut erillisen tunnekasvatusmateriaalin ohjaajille.

 Yhteisohjelmaan kuuluvat tanssit Jännitys, Ilokerä, Epäilys, Mustasukkaisuus, Suuttumus, Pettymys, Häpeä, Suru, Rakkaus ja Ilo. Aiemmista Kalenoista tutut kissat Repe ja Rilla saavat yhteisohjelman tarinassa uuden ystävän nimeltään Roimu, joka paljastuu tarinan edetessä kalenakoiraksi. Jokainen tanssija pääsee viemään tarinaa eteenpäin omalla ilmaisullaan.

Tanssinriemu.fi-sivustolta löytyvät nyt tanssin ohjevideot, kirjalliset ohjeet, musiikit, tunnekasvatusmateriaali ohjaajille sekä esityksen käsikirjoitus. Koko materiaali täydentyy sivustolla lähipäivinä. 

Tanssiralli – lasten ja nuorten kansantanssikatselmus järjestetään myös osana Kalenoiden ohjelmaa. Kalenoihin ja Tanssiralliin ilmoittaudutaan vuoden 2023 alussa.

Lue lisää osoitteesta kalenat.nuorisoseurat.fi/.