Nuorisoseura 2030 

Nuorisoseurat ovat aina tarjonneet lapsille ja nuorille vapaa-ajan toimintaa ja harrastuksia. Niin sen täytyy olla tulevaisuudessakin. On tärkeä tarjota lapsille, nuorille, aikuisille ja eläkeläisille pitkiä ystävyyssuhteita ja tekemisen iloa, jotta yhteiskunta toimii. Toivon, että vuonna 2030 Nuorisoseurojen ohjaajissa ja päättäjissä olisi paljon nuoria, koska nuorissa ja lapsissa on tulevaisuus.

Pienenä sanoin, että harrastamalla tanssia Klaukkalan Nuorisoseurassa (Klans) saa klansiumia, jolla tarkoitin, että luut vahvistuvat ja saa hyvää liikuntaa. Tämä pätee monissa muissakin nuorisoseurojen tarjoamissa harrastuksissa. Vuonna 2030 voi olla tilanne, että ihmisten yleiskunto heikkenee ja sairaudet lisääntyvät. Silloin on erityisen tärkeää tarjota lapsesta asti liikuntaa, joka edistää terveyttä. Mielestäni sitä saa –  harrasti sitten tanssia, sirkusta tai teatteria tai jotain aivan muuta harrastusta.

On uskomatonta, miten koko Suomen laajuinen järjestö voi toimia näinkin hyvin. Mielestäni vastaus siihen on vapaaehtoisuus. Nuorisoseurassa harrastaminen, ohjaaminen tai toimiminen avartaa hurjasti silmiä ja opettaa yhteiskuntaan. Näistä kaikista saa juuri niitä taitoja, joita kaikki tarvitsevat toimessaan osana yhteiskuntaa, kuten avarakatseisuutta, toisten huomioon ottamista ja ryhmähenkeä. Nämä asiat ovat tarpeen tulevaisuudessa ja siksi niitä opetettaisiin myös tulevaisuuden nuorisoseuroissa.

Olen harrastanut nuorisoseurassa koko elämäni ja sieltä olen saanut uskomattoman hyviä ystäviä sekä elämänohjeita, joilta olisin muuten jäänyt paitsi. Viimeisen neljän vuoden ajan olen toiminut myös apuohjaajan tehtävissä. On se vaan niin antoisaa, kun näkee lapsissa sen tekemisen ja onnistumisen riemun. Täten toivon, ettei nuorisoseuroissa koskaan menetetä sitä kaikista olennaisinta, tuoda iloa ja onnistumista elämään kaikenikäisille.

Tärkeimmät asiat tulevaisuuden nuorisoseurassa ovat siis kaikille avoin, yleiskuntoa kehittävä, ystävyyssuhteita luova, yhteiskuntaa rakentava ja iloa ja onnistumisen tunteita sisältävä toiminta sekä positiivinen ilmapiiri.

Elsa Weckström  on 15-vuotias kansantanssin ja sirkuksen harrastaja ja apuohjaaja Klaukkalan Nuorisoseurasta