Nuorisoseurojen Kansantanssikiltaan uusia jäseniä

Suomalaisen kansantanssin Kansantanssikiltaan on nimetty uusina jäseninä Ulla LaineTauno Häkkinen ja Aimo Hentinen. Kansantanssikilta on perustettu vuonna 2012. Suomen Nuorisoseurojen hallitus nimeää siihen uusia jäseniä joka toinen vuosi. Killan jäseniä kutsutaan kansantanssimestareiksi, ja heitä on nimetty tähän mennessä 20 henkilöä.

Helsinkiläinen Ulla Laine on toiminut edelläkävijänä suurten draamallisten teosten taiteellisena tuottajana nuorisoseuroissa. Muun muassa Työ ja ilonpito tanssiteos Pispalan Sottiisiin vuonna 1990 ja Noitarumpu teos Pyhätunturilla 1980- ja 1990-luvulla. Hän on ollut perustamassa myös ensimmäistä maakunnallista Kopposetkansantanssiryhmää Uudellemaalle.

Parkanolainen Tauno Häkkinen on yksi esittävän kansantanssin uranuurtajia 1980-1990 -luvulla. Hän on toiminut tanssijana, ohjaajana ja koreografina muun muassa Parkanon nuorisoseurassa, Isoissa, Karjalan Nuorissa ja Lahden Tanhuujissa. Tauno Häkkinen on saanut myös lukuisia palkintoja Pispalan Sottiisin koreografiakilpailuissa.

Aimo Hentinen on tehnyt mittavan kasvatuksellisen työn Hollolan nuorisoseuran kansantanssitoiminnassa. Seuran ryhmät ovat edustaneet nuorisoseuroja menestyksekkäästi valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa. Aimo Hentinen on ollut perustamassa ja tuottamassa kansainvälistä Hollo ja Martta -kansantanssifestivaalia. Hän on toiminut myös Suomen Nuorisoseurojen valtakunnallisena kansantanssin ohjaajana ja tuottajana 1990-luvulla.

Lisätietoja uusista Kansantanssikillan jäsenistä antaa Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Jukka Heinämäki, +358 50 526 8957, jukka.heinamaki@nuorisoseurat.fi