Nuorisotyön viikko esittelee nuorisoseuroissa tehtävän nuorisotyön moninaisuutta

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään kymmenennen kerran viikolla 41 eli 9.–15.10. Viikon aikana nostetaan esiin nuorisotyötä eri puolilla Suomea sekä kasvatetaan sen arvostusta. Tänä vuonna viikon teema on tätä on nuorisotyö. Viikkoa koordinoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi

Nuorisotyön viikko näkyy Nuorisoseurojen kanavissa koko viikon ajan. Sosiaalisen median puolella nuorisoalan osaajamme kertovat työnsä merkityksellisyydestä. Ääneen pääsevät lasten ja nuorten pelikerhojen ohjaaja Otto Keramaa, kulttuurisen nuorisotyön ammattilainen Jyri Siimes sekä kansantanssin pitkäaikainen ohjaaja Merja Skyttä.

Viikon aikana sukellamme myös 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Suomen Nuoriso-opiston eli Paukkulan historiaan. Minkälainen rooli opistolla on ollut nuorisotyön kehittäjänä, ja mistä kaikki on saanut alkunsa?

Verkkosivuillamme julkaistaan Paukkulan kasvatin Sinikka Haapasen teksti, jossa hän käy läpi lähes 50-vuotista uraansa nuorisotyön parissa. Haapanen toimi pitkään Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa niin nuorisosihteerin, aluepäällikön kuin kulttuurisihteerin ja kulttuurisuunnittelijan tehtävissä. Hän on ollut tiiviisti mukana kulttuurisen nuorisotyön kehittämisessä ja tuotti aikanaan mm. Helsingin Taiteiden yötä. Tekstissään hän pohtii kulttuurisen nuorisotyön pedagogiikkaa ja merkityksellisyyttä arkipäivän työssä.

Lue lisää Nuorisotyön viikosta Allianssin sivuilta.