Polokkarit tarjosi täyslaidallisen tanssin riemua ja kietoi yleisön pikkusormensa ympärille – katso video!

Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye Polokkarit esiintyi perjantai-iltana Sottiisin juhlakonsertissa täydelle Tullikamarin Pakkahuoneelle. Tunnin mittaisen konsertin aikana energiset oululaiset voittivat puolelleen joka ikisen katsojan. Tykityksen ja encoren jälkeen yleisö osoitti innostustaan seisovin aplodein.
”Jos mietitte, mitä tarkoittaa tekemisen riemu. Se on tätä. Jos mietitte, mitä on tanssin riemu. Se on tätä,” ylisti Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Antti Kalliomaa kukittaessaan ohjaaja Hanna Poikelan. ”Tätä on Vuoden kansantanssiyhtye.”

”Polokkareiden kehitys on ollut aivan huikeaa,” hehkutti puolestaan Pispalan Sottiisin toiminnanjohtaja Jukka Heinämäki. ”Muistan, kun vuosi sitten pohdimme Polokkareiden valintaa Vuoden kansantanssiyhtyeeksi. Polokkarit ei ollut aivan selvä valinta. Tarkoitus oli kuitenkin löytää ryhmä, jossa on potentiaalia ja jolle Vuoden kansantanssiyhtyeen tunnustus voi antaa buustia.” Ja Polokkarit totta vie on saanut – jos mahdollista – vielä enemmän virtaa tunnustuksen jälkeen.

Taustalla on kuitenkin, paitsi Vuoden kansantanssiyhtyeen titteli, myös paljon käytettyä aikaa ja työtä, osaava ohjaaja ja aimo annos Polokkareiden yhteisöllistä energiaa. Seuraavaksi tämän Oulunsuun nuorisoseuran ryhmän voi nähdä muun muassa Siilifolkissa 4.-9.7. ja Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla 11.-17.7.