PORIN NUORI KULTTUURI FESTIVAL VAIHTUU DIGITAALISEEN MUOTOON

Suomen Nuorisoseurat on päättänyt, että Poriin suunniteltu toukokuun monitaiteinen Nuori Kulttuuri Festival siirtyy digitaaliselle alustalle. Samalla tapahtuman nimi vaihtuu muotoon Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021. 

Syynä muutokseen on pahentunut koronatilanne, jonka vuoksi yleisötapahtuman valmisteluja ei voida enää jatkaa. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä Nuorisoseurat ei riskeeraa osallistujien tai yleisön, työntekijöiden sekä vapaaehtoisten terveyttä.  

Uudenlaisessa formaatissa tapahtuman sisältö tullaan sovittamaan digitapahtuman luonteeseen sopivaksi: Tapahtuma tiivistyy kaksipäiväiseksi, kurssitarjonta siirretään digimuotoon, esityksiä nähdään ruutujen välityksellä ja keskusteluja käydään enimmäkseen verkon välityksellä. Tapahtuman tarkemmasta aikataulusta ja sisällöistä tullaan tiedottamaan laajemmin maaliskuun aikana. 

Uusia taiteenlajeja ja osallisuutta 

Nuori Kulttuurin uuden strategiakauden ensimmäisessä festivaalissa painottuu korona -pandemiasta huolimatta osallisuus ja monitaiteisuus. Ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella Nuori Kulttuuri – tapahtumassa on mukana esimerkiksi elokuvaa.  

Nuorten tekemän TAQLC-elokuvan ensi-ilta nähdään valtakunnallisen festivaalin yhteydessä. Elokuva käsittelee ajankohtaista aihetta – nuorten mielenterveysongelmia. 

Uutena sisältönä väriä digifestivaaleille tuovat Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuudet.  Neljä live-striiminä lähetettävää tilaisuutta käsittelee nuorten taideharrastamisen merkitystä nuorten hyvinvointiin esimerkiksi tasa-arvon, mielenterveyden, kasvun ja kulttuurivaikuttamisen näkökulmista käsin. Keskustelijoina on nuoria taiteen, kulttuurin ja liikunnan harrastajia sekä ammattilaisia, yhteiskunnallisia vaikuttajia ja poliitikkoja.  

-Tällaisina aikoina ei voi jäädä tuleen makaamaan. Meidän tehtävä aikuisina ja kulttuuri- sekä nuorisotoimijoina on mahdollistaa nuorille onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia. Toivotaan että Digifestival tavoittaa mahdollisimman paljon nuoria ympäri Suomea, nyt ainakin osallistuminen on helpompaa kuin koskaan, toivoo Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen

Digitaaliseen formaattiin siirtymisestä huolimatta tapahtuma toteutetaan yhdessä Porin kaupungin kanssa. Tapahtuman osia toteutetaan Porista käsin ilman yleisöä. Myös festivaalin oheen suunnitellut Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuudet toteutetaan lähtökohtaisesti Porissa. 

– Vaikka vallitseva tilanne onkin pakottanut luopumaan alkuperäisistä suunnitelmista niin loistava tuotantotiimi on saanut aikaiseksi aivan uudenlaisen, monipuolisen ja helposti lähestyttävän digitaalisen tapahtuman. Mielenkiinnolla odotan Porin muuttumista ”Suomen suurimmaksi lähetysstudioksi” festivaaliviikonlopun ajaksi, toteaa Porin kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin

Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021 järjestetään 21.-22.5.2021.