Seurojen graafinen ohjeistus on päivitetty

Piirroksessa nuorisoseuratalo, jonka ympärillä kolme ihmistä.

Suomen Nuorisoseurojen graafinen ohjeistus jäsenseuroille on päivitetty uuden ilmeen mukaiseksi. Uusi ilme, johon kuuluvat logo, värit, graafiset elementit ja kirjasimet, julkaistiin aiemmin keväällä.

Paikallisseurojen graafinen ohjeisto löytyy tutusta paikasta kotisivuilta seurojen työkalupakin alta. Lisäksi pakista löytyy jo muun muassa muokattava kirjelomakepohja, erilaisia julistepohjia, PowerPoint-tiedosto sekä vuosikello. Jokaiselle paikallisseuralle tehdään myös oma logo sekä vaaka- että pystyversiona. Logot ovat valmiit tämän vuoden aikana. Jos logolle on tarvetta heti, viestiä asiasta voi laittaa osoitteeseen graafikko@nuorisoseurat.fi.

”Nuorisoseurojen uuden logon lähtökohtana on vanha käytössä ollut tulirauta-logo, ja sen muotoilun pohjana on ollut tulentekoon käytetty tarve-esine karkku eli tulusrauta. Logoon on lisäksi sijoitettu nuorisoseuroja kuvaava N-kirjaintunnus”, kertoo graafikko Mikko Sinervo uuden logon taustoista. 

Nuorisoseurojen graafisista ilmettä tukee elementti, johon voi liittää kaksi erilaista mielikuvaa. Kuvion voi nähdä liekkeinä, jotka kuvaavat nuoruuden elämän paloa, mutta myös erilaisina polkuina. 

Uuden visuaalisen ilmeen pääväreinä on sininen ja valkoinen, joissa on myös esteettömyyden kannalta riittävä kontrastisuhde. Lisäksi tehosteväreinä käytetään burgundinpunaista ja okrankeltaista.  Uusi visuaalinen ilme otetaan käyttöön järjestössä vaiheittain vuoden 2022 aikana. 

Seurojen viestinnän työkalupakki löytyy kokonaisuudessaan kotisivultamme.

Piirros: Suvi Lehtinen

Lisätietoa: 
Pia Matilainen
järjestösihteeri 
pia.matilainen@nuorisoseurat.fi
0400 685 070