Sirkus Taika-Aika Rovaniemeltä on Vuoden nuorisoseura 2016!

Sirkus Taika-Aika on omien sanojensa mukaan ”hurjan elinvoimainen, energinen ja suorastaan räjähdysmäisesti kasvava sirkuskoulu.” Seura toimii 58 000 asukkaan Rovaniemellä, mutta kilvoittelee harrastajamäärissä Suomen suurimpien nuorisosirkusten rinnalla.

Sirkus Taika-Ajan toiminnassa on mukana satoja peruskoululaisia, nuoria ja aikuisia luomassa itsensä näköistä sirkustaidetta Lapin sirkusyleisön iloksi. Suuren sirkuskoulun kymmenet ryhmät kokoontuvat yhteen joka vuosi esiintymään joulu- ja kevätsirkusnäytöksissä. Taika-Ajan toiminnassa kaikki ovat kuin yhtä suurta perhettä: sirkuskoulu hyväksyy ja ottaa avosylin vastaan kaikenikäiset ja -kokoiset harrastajat.

Sirkuksessa ei kilpailla, vaan jokainen saa omasta osaamisestaan ja uskalluksestaan saman vilpittömän kiitoksen ja arvostuksen sekä yleisöltä että muilta harrastajilta. Sirkuskoulun voi aloittaa vauvasirkuksessa heti kun vähän jaksaa päätään kannatella, ja harrastusta voi jatkaa aina aikuiseksi ja vaikka eläkeikäiseksi saakka. Monella harrastajalla parhaat kaverit on toisia sirkuskoululaisia. Sirkusharrastuksesta kehittyy vuosien kuluessa tärkeä osa identiteettiä ja elämän turvaverkkoa.

Sirkus Taika-Aika on perustettu vuonna 2003, mutta ensimmäinen kerhomuotoinen sirkustunti pidettiin jo 1998. Taika-Ajassa treenaa noin 500 harrastajaa.

sirkus-taika-aika2

Vuoden nuorisoseura

Suomen Nuorisoseurojen hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marian päivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa. Nuorisoseurapäivän pääjuhlan järjestää edellisenä vuonna valittu Vuoden Nuorisoseura eli tänä vuonna Rutalahden nuorisoseura.

Ehdokkaita vuoden nuorisoseuraksi voivat asettaa kaikki Suomen Nuorisoseurat ry:n jäsenyhdistykset.

Vuoden Nuorisoseuran valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:

  • nuorisoseuran toiminnan laatu ja laajuus
  • lasten ja nuorten toiminta
  • toiminnan merkittävyys omalla alueella
  • toiminnan innovatiivisuus.

Merkkinä tunnustuksesta Vuoden Nuorisoseura saa kunniakirjan sekä 1000 euron stipendin.

Kuva: Sirkus Taika-Aika