Tanssirallissa opitaan yhdessä!

Lasten ja nuorten valtakunnallinen kansantanssikatselmus Tanssiralli järjestetään tänä vuonna kaksiosaisena 21.4. Pohjankartanossa Oulussa ja 28.-29.4. Felix Krohn -salissa Lahdessa. Tanssiralli on paitsi esiintymisareena, myös mahdollisuus yhdessä oppimiseen ja oman toiminnan kehittämiseen. Jokainen ryhmä saa tapahtuman aikana suullista palautetta ja tapahtuman jälkeen kirjallisen palautteen. Lisäksi Tanssirallissa toteutetaan ohjattua vertaisarviointia.

Arviointityö toteutetaan yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen kanssa. Raadissa tullaan näkemään kansantanssin pitkän linjan ammattilaisia yhdessä valmistumisen kynnyksellä olevien tulevaisuuden tekijöiden kanssa. Arviointityö pohjaa Tanssirallin sääntöihin ja arviointikriteereihin, sekä ryhmien itse asettamiin tavoitteisiin. Raadin työskentelyä ohjaa ohjeistus, jossa on huomioitu muun muassa Kansantanssin kääntöpiirin 2016 esiintuomat ajatukset.

Vertaisarviointi, jossa ryhmät antavat toinen toisilleen palautetta, toteutetaan molemmissa tapahtumissa. Vertaisarvioinnin kautta lisätään ryhmien välistä yhteisöllisyyttä ja kehitetään palautteen annon kulttuuria. Vertaisarviointiin on hyvä tutustua jo ennakkoon ja sitä voi myös harjoitella ennen varsinaista katselmusta. Oman seuran ryhmät voivat esiintyä toisilleen tai ”koe-esiintymisen” yhdistettynä vertaisarviointiin voi järjestää vaikkapa naapuriseuran kesken.

Tutustu arviointikriteeristöön ja vertaisarvioinnin materiaaleihin Tanssirallin sivulla www.nuorisoseurat.fi/tanssiralli.

Osallistu Tanssirallin tarinaan ja jaa Tanssiralliin valmistautumisen tunnelmia sosiaalisessa mediassa postaamalla #tanssiralli ja #nuorisoseurat!