Nuorisoseurafoorumi

​16.-17.5.2020
Mikkeli, Suomen Nuoriso-opisto

Nuorisoseurafoorumi kokoaa nuorisoseuraväen jälleen eri puolilta Suomea saamaan uusia ideoita ja näkemään ystäviä. Foorumissa pääsee vaihtamaan kokemuksia muiden nuorisoseuralaisten kanssa ja saa virikkeitä seuran toimintaan. Tämän vuoden ohjelma rakentuu vertaisoppimiselle ja toukokuussa laitamme jakoon parhaat käytännöt ja osaamisen - puhujina Nuorisoseurafoorumissa voi olla kuka tahansa nuorisoseuralainen, joka on halunnut jakaa osaamistaan tai nuorisoseuransa onnistumisen salaisuuden. Nuorisoseurat valitsee puhujat hakemusten perusteella.

​Nuorisoseurafoorumin päätteeksi kokoontuu myös Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kevätkokous sunnuntaina 17.5.2020. Ilmoittautuminen Nuorisoseurafoorumiin avautuu alkuvuodesta.

NUORISOSEURAFOORUMIN PUHUJAHAKU NYT KÄYNNISSÄ

​Onko sinulla osaamista, jota haluaisit jakaa toisille nuorisoseuralaisille?
Onko teidän nuorisoseurassanne jokin onnistuminen, jonka olisitte valmiit jakamaan?

Miten sinä auttaisit toisia nuorisoseuralaisia edistämään osallisuutta, yhteisöllisyyttä tai yhdenvertaisuutta?

Hae Nuorisoseurafoorumin puhujaksi täällä 31.1. mennessä >>
Huom! Puhujahakua jatkettu.
Puhujaksi voi hakea yksin tai yhdessä jonkun kanssa.
Puhujavalinnat tehdään tammikuun aikana.
​Valituille puhujille tarjoamme ilmaisen osallistujapaketin sekä matkakorvaukset matkustusohjesäännön mukaisesti.

Osallistujapaketit
Kaikkiin osallistujapaketteihin sisältyy ohjelma ja materiaalit sekä seuraavat ruokailut (la lounas, la kahvi, la päivällinen, su lounas) ja iltaohjelma.

  • Osallistujapaketti majoituksella 150 euroa / hlö
  • Osallistujapaketti majoituksella (1hh) 170 euroa / hlö
  • Osallistumispaketti ilman majoitusta 110 euroa / hlö

Nuorisoseurafoorumin ilmoittautuminen on auki 1.3.-30.4.2020

​​Lisätietoja
​Henna Liiri-Turunen
044 207 3072, henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi​​​

​A​JANKOHTAISTA

​AIEMPIEN NUORISOSEURAFOORUMIEN MATERIAALEJA

Unelmien jäsenrekisteri

Tule kertomaan, millainen jäsenrekisteri palvelee parhaiten paikallista nuorisoseuraa.

Materiaalit:
Jäsenrekisterin uudistaminen -powerpoint
Käyttäjätarinatyöpaja -powerpoint

Vetäjä: Ville Koskinen, Hannu Ala-Sankola

Vapaaehtoisvoimaa – vapaaehtoistyön parhaat käytännöt

Mistä saamme väkeä talkoisiin? Kuinka aktivoimme lasten vanhemmat mukaan seuran toimintaan? Työpajassa käydään läpi vapaaehtoistyön parhaita käytäntöjä ja saat mukaasi uusia vinkkejä vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen ja johtamiseen.

Ketterästi kerhotoimintaa: Järjestön materiaalit ja kerhovinkit esittelyssä

Työpajasta saat vinkkejä ja virikkeitä uuden kerhotoiminnan käynnistämiseen. Esittelyssä järjestön tuoreet tukimateriaalit ja uudet innovaatiot.

Vetäjä: Pirita Laiho

Jokainen tapahtuma on tilaisuus

Nuorisoseurojen tapahtumien kirjo on Suomessa ainutlaatuinen. Perustan sille luovat seurojen omat tilaisuudet, jotka tavoittavat suuren joukon oman alueen yleisöä ja toimijoita. Työpajassa on tarjolla käytännön vinkkejä ja opastusta tapahtumajärjestämiseen paikallisille seuroille.

Vetäjä: Jukka Heinämäki

Nuorisoseura työnantajana

Miten yhdistys toimii työnantajana käytännössä? Esimerkkejä Nuorisoseurojen monista eri työtehtävistä ja työpaikoista sekä työllistämisen mahdollisuuksista. Esillä myös työnantajan opas Nuorisoseuroille

Vetäjä: Riina Kylmälahti

Nostetta ja näkyvyyttä toimintaan - työkaluja viestintään

Mitä verkkosivuilla pitäisi olla? Minkälainen sisältö koukuttaa? Miten seurani löydetään? Esittelyssä viestinnän viisi helppoa työkalua ja viestintätuki jäsenseuroille.

Materiaalit: Viestintä ja markkinointi Nuorisoseuroissa

Vetäjä: Aura Piha, Maarit Saarelainen

Innovaatiopaja

Mitä: Innovaatio syntyy yhdistelmästä. Tuttukin asia voi näyttäytyä aivan uudesta näkökulmasta raikkaalta ja erilaiselta. Tule saamaan uudenlaisia avauksia ja ideoita oman nuorisoseurasi toiminnan kehittämiseen.

100 tapahtumaa,
1000 tarinaa

Työpajassa tutustutaan itsenäisyyden juhlavuoden hankkeeseen ja sen toteuttamiseen seurassa. Kotiin viemisinä työkaluja lasten ja nuorten osallisuuden ja toiveiden toteuttamiseksi.

Vetäjä: Ulla Konttinen

Tanssitaanko?

Tanssi on yksi kiinnostavimmista harrastuksista koululaisten parissa tehdyn kyselyn perusteella. Se liikuttaa kaikenikäisiä ihmisiä liikunnan ja sosiaalisen kanssakäymisen merkeissä. Onko seurassasi halua käynnistää tanssin harrastusryhmiä? Kaipaatko tukea tanssiryhmienne toimintaan? Tule kuulemaan, millaisia tanssilajeja nuorisoseuroissa on mahdollista harrastaa.

Vetäjä: Riia Niemelä

Nuorisoseurakuntotesti

Tutustutaan leikkimielisen Nuorisoseurakuntotestin ideaan. Mietitään millä lajeilla voi mitata todellista nuorisoseuralaisuutta. Keksitään omalle nuorisoseuralle ihan oma testattava laji. Jokainen osallistuja saa kotiin viemiseksi Nuorisoseurakuntotestin toteutettavaksi omalla seuralla.

Vetäjä: Minna Pasi

Seurantalojen korjausavustukset

Työpajassa saat perustietoa Kotiseutuliiton myöntämistä korjausavustuksista, hakuaikatauluista ja siitä, millainen on hyvä hakemus. Esillä myös muut rahoitusvaihtoehdot.

Materiaalit: Seurantalojen korjausavustus

Vetäjä: Hannu Ala-Sankola

Tehdäänkö teatteria?

Miten käynnistää teatteritoiminta? Kuinka kehittää olemassa olevaa toimintaa? Millainen olisi unelmien teatteri? Työpajasta saat käytännön ohjeita teatteritoiminnan kehittämiseen.

Vetäjä: Pasi Saarinen

Varainhankinnan ABC

Työpajaan on koottu käytännön esimerkkejä seuratoiminnan varainhankinnasta. Tule kuulemaan varainhankinnan vinkit ja jakamaan omasi.

Vetäjä: Antti Kalliomaa

Osallisuuden työkalupakki

Osallisuus on yksi arvoistamme ja keino kiinnittyä yhteisöön. Mutta mitä osallisuus tarkoittaa ja miten sitä voidaan havainnoida? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja kehittämään oman seurasi osallisuutta eteenpäin. Esittelyssä nuorisoseurojen osallisuusportaat.

Vetäjä: Iija Filen

Monikulttuurisempaa nuorisoseuratoimintaa

Miten monikulttuurisuus näkyy seurasi toiminnassa? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan, ideoimaan ja kehittämään oman seurasi monikulttuurista toimintaa eteenpäin. Esittelyssä nuorisoseurojen monikulttuurisuuteen liittyvät hankkeet.

Vetäjä: Katri Mäkisalo, Tuomas Männistö

Sivistysliitto toiminnan tukena

Mikä on yhteisöllinen opintokerho? Mitä tukea voin saada seuran toimintaan?

Materiaali: Yhteisöllinen opintoryhmä

Vetäjä: Sivistysliitto Kansalaisfoorumi