Nuorisoseurafoorumi

25.-26.5.2019, Jyväskylä

115
Days
22
Hours
55
Minutes
50
Seconds

Nuorisoseurafoorumi kokoaa nuorisoseuraväen jälleen eri puolilta Suomea saamaan uusia ideoita ja näkemään ystäviä. Foorumissa pääsee vaihtamaan kokemuksia muiden nuorisoseuralaisten kanssa ja saa virikkeitä seuran toimintaan.

Samaan aikaan Jyväskylässä kokoontuu Suomen Nuorisoseurojen valtuusto sekä järjestetään Nuori Kulttuuri -kokonaisuuden Teatris-vuoden päätapahtuma.

​Nuorisoseurafoorumin yhteydessä kokoontuu ensimmäistä kertaa myös uusi nuorten vaikuttajaryhmä, johon kokoamme osallistujia ympäri Suomea. Ryhmä on suunnattu 15-25-vuotiaille nuorille - jos haluat mukaan, ota yhteys omaan aluetoimistoosi!

Osallistujapaketit
Kaikkiin osallistujapaketteihin sisältyy ohjelma ja materiaalit sekä seuraavat ruokailut (la lounas, la kahvi, la päivällinen, su lounas) ja iltaohjelma.

 • Osallistujapaketti, 2hh (la-su) 195,00e
  (sis. yllä mainittujen lisäksi majoitus 2 hengen huoneessa ja su aamupala)
 • Osallistujapaketti, ei majoitusta (la-su) 140,00e
 • Osallistujapaketti, valtuutettu / varavaltuutettu (la-su) 0,00e
  (sis. yllä mainittujen lisäksi majoitus 2 hengen huoneessa ja su aamupala ja su kahvit)
 • Osallistujapaketti, nuorten vaikuttajaryhmä (la-su) 0,00e
  (sis. yllä mainittujen lisäksi majoitu 2 hengen huoneessa ja su aamupala ja su kahvit)
 • Lisämaksu, 1 hh / yö 40,00e
 • Lisämaksu, lisäyö 2 hh (pe-la) 55,00e

​OHJELMA

Uusi ohjelma julkaistaan alkuvuonna 2019!

Ohjelma koostuu neljästä ohjelmalinjasta:
- Harrastustoiminnan tuki
- Seuratoiminnan tuki
​- Tapahtumat
- Viestintä

Jokaisessa ohjelmalinjassa on kolme työpajaa, joiden teemat nousevat Tekemisen riemua 2019-2021 kolmivuotisohjelmasta:
- Ovet auki! -työpajat
- Tukea nuorisoseurapolulle -työpajat
- Tukea vapaaehtoistoimintaan -työpajat

Tarjolla on siis viikonlopun aikana kaikkiaan 12 vapaavalintaista työpajaa! Kaikkien työpajojen materiaalit tullaan julkaisemaan tällä sivulla tapahtuman päätyttyä. Tule mukaan keräämään uudet ideat ja menetelmät oman seurasi toimintaan!


​​Lisätietoja
​Henna Liiri
044 207 3072, henna.liiri@nuorisoseurat.fi​​​

​A​JANKOHTAISTA

​AIEMPIEN NUORISOSEURAFOORUMIEN MATERIAALEJA

Unelmien jäsenrekisteri

Tule kertomaan, millainen jäsenrekisteri palvelee parhaiten paikallista nuorisoseuraa.

Materiaalit:
Jäsenrekisterin uudistaminen -powerpoint
Käyttäjätarinatyöpaja -powerpoint

Vetäjä: Ville Koskinen, Hannu Ala-Sankola

Vapaaehtoisvoimaa – vapaaehtoistyön parhaat käytännöt

Mistä saamme väkeä talkoisiin? Kuinka aktivoimme lasten vanhemmat mukaan seuran toimintaan? Työpajassa käydään läpi vapaaehtoistyön parhaita käytäntöjä ja saat mukaasi uusia vinkkejä vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen ja johtamiseen.

Ketterästi kerhotoimintaa: Järjestön materiaalit ja kerhovinkit esittelyssä

Työpajasta saat vinkkejä ja virikkeitä uuden kerhotoiminnan käynnistämiseen. Esittelyssä järjestön tuoreet tukimateriaalit ja uudet innovaatiot.

Vetäjä: Pirita Laiho

Jokainen tapahtuma on tilaisuus

Nuorisoseurojen tapahtumien kirjo on Suomessa ainutlaatuinen. Perustan sille luovat seurojen omat tilaisuudet, jotka tavoittavat suuren joukon oman alueen yleisöä ja toimijoita. Työpajassa on tarjolla käytännön vinkkejä ja opastusta tapahtumajärjestämiseen paikallisille seuroille.

Vetäjä: Jukka Heinämäki

Nuorisoseura työnantajana

Miten yhdistys toimii työnantajana käytännössä? Esimerkkejä Nuorisoseurojen monista eri työtehtävistä ja työpaikoista sekä työllistämisen mahdollisuuksista. Esillä myös työnantajan opas Nuorisoseuroille

Vetäjä: Riina Kylmälahti

Nostetta ja näkyvyyttä toimintaan - työkaluja viestintään

Mitä verkkosivuilla pitäisi olla? Minkälainen sisältö koukuttaa? Miten seurani löydetään? Esittelyssä viestinnän viisi helppoa työkalua ja viestintätuki jäsenseuroille.

Materiaalit: Viestintä ja markkinointi Nuorisoseuroissa

Vetäjä: Aura Piha, Maarit Saarelainen

Innovaatiopaja

Mitä: Innovaatio syntyy yhdistelmästä. Tuttukin asia voi näyttäytyä aivan uudesta näkökulmasta raikkaalta ja erilaiselta. Tule saamaan uudenlaisia avauksia ja ideoita oman nuorisoseurasi toiminnan kehittämiseen.

100 tapahtumaa,
1000 tarinaa

Työpajassa tutustutaan itsenäisyyden juhlavuoden hankkeeseen ja sen toteuttamiseen seurassa. Kotiin viemisinä työkaluja lasten ja nuorten osallisuuden ja toiveiden toteuttamiseksi.

Vetäjä: Ulla Konttinen

Tanssitaanko?

Tanssi on yksi kiinnostavimmista harrastuksista koululaisten parissa tehdyn kyselyn perusteella. Se liikuttaa kaikenikäisiä ihmisiä liikunnan ja sosiaalisen kanssakäymisen merkeissä. Onko seurassasi halua käynnistää tanssin harrastusryhmiä? Kaipaatko tukea tanssiryhmienne toimintaan? Tule kuulemaan, millaisia tanssilajeja nuorisoseuroissa on mahdollista harrastaa.

Vetäjä: Riia Niemelä

Nuorisoseurakuntotesti

Tutustutaan leikkimielisen Nuorisoseurakuntotestin ideaan. Mietitään millä lajeilla voi mitata todellista nuorisoseuralaisuutta. Keksitään omalle nuorisoseuralle ihan oma testattava laji. Jokainen osallistuja saa kotiin viemiseksi Nuorisoseurakuntotestin toteutettavaksi omalla seuralla.

Vetäjä: Minna Pasi

Seurantalojen korjausavustukset

Työpajassa saat perustietoa Kotiseutuliiton myöntämistä korjausavustuksista, hakuaikatauluista ja siitä, millainen on hyvä hakemus. Esillä myös muut rahoitusvaihtoehdot.

Materiaalit: Seurantalojen korjausavustus

Vetäjä: Hannu Ala-Sankola

Tehdäänkö teatteria?

Miten käynnistää teatteritoiminta? Kuinka kehittää olemassa olevaa toimintaa? Millainen olisi unelmien teatteri? Työpajasta saat käytännön ohjeita teatteritoiminnan kehittämiseen.

Vetäjä: Pasi Saarinen

Varainhankinnan ABC

Työpajaan on koottu käytännön esimerkkejä seuratoiminnan varainhankinnasta. Tule kuulemaan varainhankinnan vinkit ja jakamaan omasi.

Vetäjä: Antti Kalliomaa

Osallisuuden työkalupakki

Osallisuus on yksi arvoistamme ja keino kiinnittyä yhteisöön. Mutta mitä osallisuus tarkoittaa ja miten sitä voidaan havainnoida? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja kehittämään oman seurasi osallisuutta eteenpäin. Esittelyssä nuorisoseurojen osallisuusportaat.

Vetäjä: Iija Filen

Monikulttuurisempaa nuorisoseuratoimintaa

Miten monikulttuurisuus näkyy seurasi toiminnassa? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan, ideoimaan ja kehittämään oman seurasi monikulttuurista toimintaa eteenpäin. Esittelyssä nuorisoseurojen monikulttuurisuuteen liittyvät hankkeet.

Vetäjä: Katri Mäkisalo, Tuomas Männistö

Sivistysliitto toiminnan tukena

Mikä on yhteisöllinen opintokerho? Mitä tukea voin saada seuran toimintaan?

Materiaali: Yhteisöllinen opintoryhmä

Vetäjä: Sivistysliitto Kansalaisfoorumi