Uusi yhteistyö kutsuu keskustelemaan osallisuudesta musiikkikasvatuksessa

Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri- toiminta tekevät ensi kertaa yhteistyötä valtakunnallisessa SOUNDS- tapahtumassa Mikkelissä, kun lauantaina 26.5. järjestetään musiikkialan toimijoille suunnattu Ammattilaisten aamukahvit- tilaisuus.

Uudella yhteistyöllä edistetään SOUNDS 2018-tapahtumaan osallistuvien ryhmien vetäjien ja musiikkialan ammattilaisten verkostoitumista sekä tarjotaan mahdollisuus keskustella alan ajankohtaisista asioista. Tilaisuuden teemana on osallisuus musiikkikasvatuksessa. Aihetta alustavat osallistavasta sävellysmenetelmästä väitellyt Taina Huttunen sekä nuoria biisin tekemiseen innostaneen RimLab-toiminnan vetäjä Emilia Neuvonen.

”Taiteen ammattilaisten osuus on yksi keskeinen elementti Nuori Kulttuuri-toiminnassa, joten yhteistyö Taiken kanssa on meille erittäin mieluisa ja tervetullut lisä toimintaan”, toteaa Nuorisoseurojen teatterin ja kulttuurisen nuoristyön toimialajohtaja Pasi Saarinen.

SOUNDS on valtakunnallinen musiikkikatselmus 25.-27-5. Mikkelissä, jossa nuoret pääsevät esiintymään, seuraamaan toisten ryhmien esityksiä ja oppimaan työpajoissa. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu alueelliset katselmukset, joista on valittu edustajat valtakunnalliseen SOUNDS-tapahtumaan kevään 2018 aikana.
Nuori Kulttuuri-toiminta on yli seitsemän vuosikymmenen ajan jatkunutta nuorten kulttuuriharrastusten edistämistoimintaa. Viime vuosituhannella toiminta tunnettiin alkuun nuorten henkisinä kilpailuina ja myöhemmin Nuorison taidetapahtumina. Viime vuonna toiminnan järjestäminen palautui Suomen Nuorisoseuroille, joka on aiemmin vastannut toiminnasta useiden vuosikymmenien ajan.

Tilaisuus on osa Taiteen edistämiskeskuksen lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelmaa ja järjestetään yhteistyössä Nuori Kulttuuri-toiminnan sekä Nuorisoseurojen kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
facebook.com/ammattilaistenaamukahvit

Tiedustelut:
Laura Arala, lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Kuopion toimipiste
laura.arala@taike.fi / 0295 330 884