Teatterilaivalla keinutaan suomalaisuuden tahtiin

Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi tuo Teatterilaivalle musiikintäyteisen esityksen Tangolla. Kuva Riku Suonio.

Teatterilaiva kokoaa teatterinharrastajat yhteen Itämeren suurimmalle alukselle syyskuun 14.-15. päivä. Silja Europalla järjestettävässä tapahtumassa uppoudutaan suomalaiseen mielenmaisemaan omaperäisten esityksen toimesta, kouluttaudutaan työpajoissa sekä virkistäydytään ja ladataan akkuja kohti tulevaa teatterikautta.

Irti-teatterin ja Kulttuurinmetsästäjien yhteistyönä laivalla nähdään Pertti ”Spede” Pasasen kirjoittama Pikkupojat, joka on suomalaisen komediaelokuvan klassikko. Esitys heilauttaa katsojan ikihanaan kesämökkinaapuritunnelmaan, jossa ratkotaan rajariitoja ja parannetaan stressiä perinteisin konstein.

Voiko reikiä tekemällä voittaa lotossa? Tuoko konmari onnen? Mitä tapahtuu, kun ikänsä äidin helmoissa elänyt mies rakastuu kaupan kassalla? Miksi mennä Ikeaan? Näihin ja mahdollisiin muihin kysymyksiin antaa vastauksen Aholan Nuorisoseuran Hurmaavat mielenhäiriöt vol 2.

Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissin Tangolla saattelee teatterilaivalaiset Vähäsyrjäsen kylään, jossa maailmalle levinneet keski-ikäistyneet luokkakaverit kokoontuvat pitkästä aikaa yhteiseen illanviettoon. Luvassa on erilaisia elämänkokemuksia, kohtalon oikkuja ja kipakkaa sanailua sekä uusia sovelluksia tutuista tangoista, kun mimmipoppoo ruotii nuoruuden haaveita, menetettyjä unelmia ja tuntematonta tulevaisuutta omista käännekohdistaan. Lavalla nähdään ja kuullaan kymmenpäinen joukko maineikkaan jyväskyläläisen Kulissi-teatterin konkareita.

Mitä lähiruokakokki tekee leipäjonossa? Miksi emme voi enää vain isovanhempiemme tapaan mennä töihin ja ostaa omakotitaloa? Mitä suomalaiselle teknologialupaukselle tapahtui? Miksi kaapissa asuu vaarallinen natsi? Joensuun ylioppilasteatterin Suomi as. Oy käsittelee suomalaisuuden ydintä eri lähtökohdista ja kysyy, tietääkö kukaan mitä se edes tarkoittaa.

Nämä esitykset ja paljon paljon muuta koet astumalla syksyisille Teatterilaivan aalloille. Liput myynnissä nyt.