Valtuuston kevätkokous pidettiin Mikkelissä

Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kevätkokous pidettiin aurinkoisissa tunnelmissa Nuorisoseurafoorumin päätteeksi sunnuntaina 21.5.2017 klo 13.00 Suomen Nuoriso-opistolla Mikkelissä. Kokouksessa oli läsnä 23 äänivaltaista kokousedustajaa. Kokousta veti valtuuston puheenjohtaja Tuomas Koivuniemi.

Kokouksessa päätettiin kutsua Suomen Nuorisoseurat ry:n ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi järjestön pitkäaikainen puheenjohtaja, kunnanjohtaja Esko Ahonen. Lue lisää Eskon valinnasta täältä.

Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase vuodelta 2016, ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Todettiin, että takana on ollut hyvä ja monimuotoinen toimintavuosi, vaikka liiton tilinpäätös pitkästä aikaa olikin alijäämäinen.

Opetusministeriö on myöntänyt liitolle yleisavustusta 1 100 000 euroa.  Hyväksyttiin tämän perusteell tarkistettu talousarvio, jossa on huomioitu myös uudet aluetoimistot ja Nuori Kulttuuri –toiminta.

Käytiin alustava keskustelu vuoden 2018 jäsenmaksujen määräytymisestä. Hallituksen esitys on, että vuoden 2018 jäsenmaksua ei nosteta. Tällä hetkellä liiton jäsenmaksu on 9 euroa / henkilö, josta 4,5 euroa käytetään maakunnalliseen ja 4,5 euroa valtakunnalliseen kehittämistyöhön.

Kokouksessa hyväksyttiin myös liiton sääntömuutos. Merkittävimmät muutokset koskevat tässä nuorisoseurakokouksen edustusoikeutta sekä valtuuston kokoa ja sen määräytymistä. Uudet säännöt on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

Kokouksessa valittiin myös vaalivaliokunta valmistelemaan valtuuston syyskokouksen henkilövalintoja. Suljetun lippuäänestyksen kautta valittiin vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi Anita Jämsén ja vaalivaliokunnan jäseniksi Timo Tervonen ja Tiina Jaakkola.

Kokouksessa luovutettiin Suomen Nuorisoseurat ry:n myöntämä kultainen ansiomerkki tunnustukseksi ansiokkaasta työstä nuorisoseurajärjestössä pääsihteeri Antti Kalliomaalle. Ansiomerkin luovuttivat puheenjohtajat Esko Ahonen ja Ragni Reichardt. Lue lisää täältä.

Kokouksen päätteeksi laulettiin Nuorisoseuralaismarssi ja Kalevan Nuorten laulu.